A plouat cu cocaină în Sardinia. O valiză plină cu droguri a aterizat pe acoperişul unei case

O valiză plină cu cocaină a aterizat pe acoperișul unei case din insula Sardinia. Drogurile ar fi trebuit să fie livrate traficanților care așteptau la sol în Baratili San Pietrog, oraş din Sardinia.

16 iul. 2021, 19:25
A plouat cu cocaină în Sardinia. O valiză plină cu droguri a aterizat pe acoperişul unei case
Sursa FOTO: Carabinieri Oristano

A plouat cu cocaină în Sardinia. O valiză care conţinea 8,5 kg cocaină, în valoare de peste 9 milioane de euro, a aterizat pe acoperişul unei case din Sardinia, scrie The Guardian. „Plouă cu cocaină în Sardinia”, a titrat presa italiană despre incidentul care a avut loc pe 28 martie. Incidentul a fost comparat cu tacticile folosite de traficanții de droguri din America de Sud.

În urma anchetei, care a durat patru luni, poliția l-a arestat pe pilotul avionului. Potrivit anchetei, avionul a decolat de pe un aeroport din Roma și a survolat provincia Nuoro, din nord-estul Sardiniei, înainte de a se îndrepta spre vest, spre Baratili San Pietro. Aici, a dispărut de pe radar timp de aproximativ 20 de minute. Anchetatorii au precizat că perioada de timp în care aparatul de zbor a dispărut de pe radar a coincis cu intervalul de timp în care valiza fusese aruncată, deoarece zbura la o altitudine foarte joasă.

Citeste si Africa de Sud, în pragul războiului civil. Cel puţin 212 morţi în urma violeţelor care au împânzit ţara

A plouat cu cocaină în Sardinia

A plouat cu cocaină în Sardinia. Aparatul de zbor din care s-au aruncat droguri a dispărut de pe radar

Analiza GPS-ului aflat la bordul avionului a confirmat că, în timpul celor 20 de minute, aeronava a efectuat mai multe ture în zona de deasupra locului în care a fost descoperită valiza”, a declarat poliția.

De asemenea, avionul a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce făcea o escală pe aeroportul din Olbia. Declarațiile martorilor, cei mai mulţi dintre aceştia dintre angajaţii aeroportului, și înregistrările privind alimentarea cu combustibil au dus la identificarea pilotului. Este vorba despre Francesco Rizzo, de 28 de ani, din Roma. Rizzo lucra ca pilot pentru o companie maghiară și transporta mai mulți pasageri înstăriți când a fost arestat pe aeroportul Elmas din Cagliari. Poliția îi caută în continuare pe traficanții care ar fi trebuit să primească valiza.

A plouat cu cocaină în Sardinia

Evenimentul a fost o premieră pentru Sardinia, dar poliția suspectează că nu este prima dată când plouă cu droguri din cerul Sardiniei.

Citeste si Laura Codruţa Kovesi are statuie de ceară într-un muzeu din Bulgaria, amplasată lângă cel mai controversat personaj politic din lume


loading...
Partenerii noștri