A recunoscut. Ce a muncit la închisoare primarul Piedone: „Bineînțeles că eram notoriu!”

Cristian Popescu Piedone a ieșit cu noi dezvăluiri, după eliberarea din închisoare. Celebrul primar a povestit ce munci presta în spatele gratiilor. 

21 aug. 2023, 12:44
A recunoscut. Ce a muncit la închisoare primarul Piedone: „Bineînțeles că eram notoriu!”

Piedone nu a avut regim de „vedetă” la închisoare. Primarul a rămas modest și a muncit cot la cot cu deținuții obișnuiți. Acesta a povestit prin ceea ce a trecut în ultimii ani.

„(Unii deținuți – n.r.) învățau alfabetul, învățau să scrie, să citească. E un lucru bun pentru ei. Unii și-au terminat liceul, alții își fac meserii, efectiv calificați în diverse, macaragii, sudori și pentru cursurile care se absolvă în cadrul închisorii.

Eu, din prima zi, am solicitat ieșirea la muncă. N-am avut nevoie de protecție. De la ultimul hoț la ultimul criminal și de la fapte minore la cele majore, am avut un respect, am fost respectat. Același lucru s-a întâmplat și cu angajații penitenciarelor unde am fost. Nu că eram eu Piedone… Acolo e și felul cum te comporți și cum interacționezi cu cei de acolo”, a comentat Piedone, pentru B1 TV.

Ce munci a prestat Cristian Popescu Piedone la închisoare

Piedone a prestat mai multe munci în spatele gratiilor.

„Bineînțeles că eram notoriu, ca notorietate. Majoritatea, și culmea, erau din Sectorul 5, dar pot să vă spun că am muncit. Am muncit la o tăbăcărie, am muncit la arhiva închisorii, îndosariam documente, stătem opt ore pe zi.

Pentru mine, vreau să vă spun și cu asta să închid acest capitol, închisoarea m-a eliberat, nu m-a încarcerat. De ce spun acest lucru? Pentru că, mental, pedeapsa mea eu am primit-o în cei șapte ani-jumate de proces, știind că sunt nevinovat”, a mai precizat primarul, potrivit presei citate.