A renunțat la cariera în muzică pentru a deveni călugăr. Cum a ajuns Vlad să ia această decizie după ce a câștigat premiul de 100.000 de lei

Vlad Sărmaș are 25 de ani și a renunțat la cariera de artist pentru a se călugăr. Nimeni nu se aștepta să-și aleagă alt traseu în viață decât muzica, dar tânărul a decis că, deși această pasiune e foarte importantă pentru el, altceva l-ar face să se simtă împlinit.

25 ian. 2023, 12:26
A renunțat la cariera în muzică pentru a deveni călugăr. Cum a ajuns Vlad să ia această decizie după ce a câștigat premiul de 100.000 de lei

Vlad Sărmaș s-a remarcat după ce a participat la numeroase concursuri muzicale la care a luat și premii. Ultimul a fost trofeul Vedeta Populară, din cadrul emisiunii de la TVR, unde a participat alături de Mihai Teaca. Cei doi tineri au câștigat un premiu în valoare de 100.000 de lei.

“Vlăduț are 25 de ani. El este și student la Teologie de trei ani și a spus că asta simte, să meargă la mănăstire. Așa, ca o chemare. Că acolo simte că e… acasă. Așa mi-a spus! Să-i ajute Bunul Dumnezeu! În scurt timp va fi Diacon și o să-i însoțească pe Ierarhi la Sf. Liturghie și peste tot la Slujbe Arhierești. Are voce frumoasă si e absolvent de Conservator la Canto Clasic…”, a declarat Alexandru Pugna, mentorul său, pentru Viva.ro.

Citește și Oana Lis a postat o fotografie șocantă! Fanii sunt îngrijorați pentru starea de sănătate a vedetei. „Cine te iubește sa te iubească și când nu te simți bine”

Pasiunea pentru muzică a început încă de când era mic și cânta în biserică. A luat decizia de a se călugări acum, la 25 de ani, dipă ce a finalizat și studii teologice.

“De astăzi, VLĂDUȚ SĂRMAȘ, cea mai valoroasă voce bărbătească din generația tânără din județul nostru, Bistrița Năsăud, a devenit MONAHUL IEREMIA. L-am însoțit, îndrumat și sprijinit pe drumul cântecului încă de când avea 9 ani și l-am dus la concursul de la Antena 1, Vreau să fiu vedetă, pe care l-a câștigat cu brio.

Apoi, treaptă cu treaptă, i-am fost alături până ce a ajuns să câștige cele mai importante premii la concursuri naționale, câștigând și cel mai valoros concurs de la TVR 1 – VEDETA POPULARĂ. Dar, de astăzi a ales să-i fie Învățător, Mentor și Călăuză – ÎNVĂȚĂTORUL SUPREM, MÂNTUITORUL acestei lumi – DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. Mai mare și înțeleaptă alegere, nici un pământean nu ar putea găsi”, a marturisit Alexandru Pugna.

Citește și Octavia Geamănu a dat din casă. Cum procedează cu educația copilului? „Eu sunt polițistul rău, unul trebuie să fie”

Tânărul a devenit călugăr la Mănăstirea Sfântul Ioan Cel Nou de la Suceava.