ABCDE – Vitaminele de care fiecare femeie are nevoie

Vitaminele ne menţin frumoase şi sănătoase, iar când sunt luate în forma lor pură, din alimente, organismul nostru le procesează mult mai uşor.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 15:19
ABCDE – Vitaminele de care fiecare femeie are nevoie

Vitamina A ne protejează ochii şi este un puternic antiocidant ce distruge radicalii liberi care degradează celulele organismului nostru. Vitamina A se regăseşte în majoritatea legumelor verzi, dar şi în fructe sau legume precum dovleacul, roşiile sau guava.

Vitamina B este foarte importantă pentru menţinerea unui creier sănătos, formarea de noi celule în organism, precum şi pentru gravide. Cele mai importante surse de vitamina B 6 sunt cerealele, carnea, bananele, ovăzul. Vitamina B9 o regăsim în ouă, ficat şi legumele verzi, iar B12 în lapte, brânză, peşte, scrie Garbo.ro.

Vitamina C, pe care o asimilăm din citrice, roşii, căpşuni sau struguri, este un antioxidant esenţial pentru bunăstarea organismului nostru şi ajută în procesul de vindecare a rănilor.

Vitamina D este perfectă pentru a ne menţine sistemul osos puternic şi sănătos şi se regăseşte în peşte, dar şi în razele solare.

Vitamina E este conţinută de nuci, migdale sau măsline şi ne ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.