Academia Română cere dezbatere naţională pe tehnologia 5G

Publicat: Miercuri, 02 Septembrie 2020 13:38 // Actualizat: Miercuri, 02 Septembrie 2020 13:38 // Sursa: romaniatv.net

Academia Română a transmis miercuri că textul emis în urmă cu o săptămână în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la consecinţele utilizării tehnologiei 5G asupra sănătăţii era menit să invite la analiză, iar decizia conducerii de a-l retrage de pe site-ul instituţiei a venit în urma hotărârii de a prelua iniţiativa organizării unei dezbateri la nivel naţional.

Pe 27 august, Academia Română a transmis un comunicat de presă în care atrăgea atenţia că utilizarea pe termen lung a tehnologiei 5G poate avea efecte negative asupra sănătăţii oamenilor. „Tema, aşa cum precizam, este sensibilă la nivel mondial şi a generat şi continuă să genereze dezbateri în comunitatea ştiinţifică internaţională", se arată în comunicat remis News.ro miercuri.

Academia Română susţine teoriile conspiraţiei. Comunicat şocant despre tehnologia 5G şi riscul ca acestea să provoace cancer 

„Comunicatul nostru a fost gândit ca o invitaţie către întreaga societate românească (specialişti, factori de decizie, mediul economic, corpul medical şi întreaga populaţie), pentru ca împreună să analizăm şi să ajungem la nişte concluzii utile fiecăruia dintre noi".

Textul a stârnit controverse, însă a fost ignorat faptul că Academia Română a solicitat o analiză a impactului utilizării pe termen lung, deci ca urmare a expunerii de lungă durată a populaţiei la radiaţiile emise de aceste tehnologii, susţine forul.

„Studiile au menirea să trateze într-o manieră echilibrată avantajele şi dezavantajele acestor tehnologii şi să evalueze potenţialul de risc asupra sănătăţii. Academia Română nu se opune implementării noilor tehnologii, ci doreşte să fie luat în considerare principiul medical al prevenţiei înainte de trecerea la utilizarea lor pe scară largă. Precizăm că decizia conducerii Academiei Române de a retrage comunicatul de pe site-ul instituţiei a fost luată ca urmare a hotărârii de a prelua iniţiativa organizării unei dezbateri la nivel naţional, cu participarea tuturor factorilor implicaţi şi elaborarea unui document comun".

Tema impactului tehnologiilor 5G asupra sănătăţii oamenilor, alături de subiecte precum impactul evoluţiei tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor asupra omului şi societăţii, schimbările climatice, sistemul de educaţie contemporan şi raportul dintre învăţământul on-line şi educaţia în clasă se încadrează în seria de probleme majore ale societăţii pe care le-a abordat în ultima perioadă Academia Română.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
5G Academia Română tehnologia 5G
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H