Acces limitat în cimitire de Ziua Morţilor. Administratorii de cimitire vor trebui să facă triajul persoanelor care merg la morminte

Pe 1 noiembrie, de Ziua Morţilor, credincioşii vor putea merge în cimitire, să cinstească amintirea celor trecuţi la cele veşnice doar cu anumite condiţii. La Cluj, spre exemplu, autorităţile au însărcinat administratorii de cimitire să realizeze triajul observaţional al persoanelor care intră în cimitir şi să interzică accesul celor care prezintă simptome specifice infecţiei cu coronavirus, în speţă febră mare, scrie Gândul.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 14:53
Acces limitat în cimitire de Ziua Morţilor. Administratorii de cimitire vor trebui să facă triajul persoanelor care merg la morminte

Decizia a fost adoptată marţi, 20 octombrie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. Potrivit acestei decizii, administratorii cimitirelor sunt obligaţi să asigure triajul observaţional la accesul în cimitir, iar persoanele care prezintă simptome de infecţie resperatorie să nu fie lăsate să intre. Totodată, administratorii pot limita accesul în cimitir în situaţia în care capacitatea cimitirului nu mai asigură posibilitatea respectării normelor de distanţare.

Se interzice prezenţa la cavou a unui grup mai mare de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii”, se arată în decizie.

Citeşte şi DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE redevine obligatorie. Când trebuie completată

În ceea ce priveşte slujbele oficiate în biserici, decizia CJSU stabileşte că între enoriaşi trebuie păstrată o distanţă de cel puţin 2 metri, că la intrare persoanele trebuie să îşi dezinfecteze mâinile şi că în interiorul bisericilor este obligatorie purtarea măştii.