Accesul la Autostrada Soarelui se va face mai rapid! A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Centurii Capitalei

Ionel Scrioşteanu, secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și Ovidiu Barbier, directorul general adjunct al CNAIR a emis, luni, ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a sectorului DN2-A2 din Centura Bucureşti. 

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 10:10
Accesul la Autostrada Soarelui se va face mai rapid! A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Centurii Capitalei

Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 kilometri din centura rutieră a municipiului Bucureşti, sector DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacităţii de circulaţie de la 2 benzi la 4 benzi de circulaţie (câte două pe sens) şi eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum şi reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente pe acest sector de drum naţional.

Citeşte şi: Nocturnă de 93.000 de euro la Floreşti, în Liga 4, prin ACHIZIŢIE DIRECTĂ. Primarul: „Erau bani prinşi în buget, este o investiţie”

„Suntem într-o continuă dezvoltare a infrastructurii rutiere pe Regiunea București – Ilfov, luna trecută am predat aplasamentul constructorului pentru realizarea Pasajului de la Mogoșoaia, iar astăzi deschidem un nou șantier aici pe DN2 – A2. În perioada următoare vom începe mai multe lucrări importante pentru zona București – Ilfov, și anume: Pasajul Berceni, Pasajul Oltenița. De asemenea, în luna iunie încep lucrările la Autostrada A0, cea mai importantă și așteptată de către cetățeni în această zonă”, a declarat Ionel Scrioşteanu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Valoarea contractului semnat cu antreprenorul Tirrena Scavi este de 235.747.292,70 Lei fără TVA, sursa de finanțare fiind Fondul de Coeziune în cofinanțare cu Bugetul de Stat. Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.


loading...