Accesul presei, interzis în secţie în timp ce votau Monica Iacob Ridzi şi soţul ei

Preşedintele Secţiei de votare nr. 5 din Petroşani a interzis accesul presei în secţie în timp ce vota primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pe motiv că membrii secţiei au fost instruiţi să lase jurnaliştii doar până la uşă, ulterior acesta afirmând că a evitat în acest mod bulversarea procesului de vot.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 08:31
Accesul presei, interzis în secţie în timp ce votau Monica Iacob Ridzi şi soţul ei

Jurnaliştii nu au fost lăsaţi să intre, duminică, în Secţia de votare nr. 5 din Petroşani în momentul în care primarul municipiului, Tiberiu Iacob Ridzi, şi soţia acestuia, Monica Iacob Ridzi, îşi exercitau dreptul la vot, pe motiv că aşa au fost instruiţi membrii secţiei.

Tiberiu Stolojan, preşedintele Secţiei nr. 5 din Petroşani, care este amenajată la Clubul Sportiv din localitate, le-a spus jurnaliştilor că nu poate să le permită accesul în interiorul secţiei pentru că aşa au fost instruiţi membrii secţiei şi el respectă instructajul care le-a fost făcut.

Astfel, toţi jurnaliştii au rămas la uşa secţiei de votare în timp ce primarul şi soţia acestuia votau.

Contactaţi telefonic de jurnalişti, reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara au afirmat că nu este posibil aşa ceva fiindcă acreditarea de presă permite accesul jurnaliştilor în secţiile de vot.

După ce reprezentanţii BEJ au luat legătura cu Tiberiu Stolojan, acesta a afirmat că de fapt a interzis accesul jurnaliştilor pentru a nu bulversa procesul de votare fiindcă „jurnaliştii erau prea mulţi”.

În Hunedoara sunt aşteptaţi la urne 405.838 de alegători, în judeţ fiind organizate 526 de secţii de votare.

Presa a avut accesul interzis în tim ce vota primarul Tiberiu Iacob Ridzi.


loading...