Accident cu şase răniţi, pe DN1B. Un microbuz plin cu pasageri s-a răsturnat VIDEO

O clipă de neatenţie era să curme, luni noapte, viaţa a nouă oameni. Două maşini, un microbuz plin cu pasageri şi un TIR, s-au lovit la ieşirea din Ploieşti, pe DN1 B. După coliziune, microbuzul s-a răsturnat. Potrivit România TV, şase persoane au fost rănite şi au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti.

RomaniaTV.net
22 mai 2012, 06:17
Accident cu şase răniţi, pe DN1B. Un microbuz plin cu pasageri s-a răsturnat VIDEO

Accidentul a avut loc puţin după miezul nopţii.

În microbuz se aflau nouă oameni care se întorceau de la muncă, din Spania şi mergeau spre Brăila.

La iesirea din Ploieşti, şoferul nu a acordat prioritate unui autotren încărcat cu 24 de tone de furaje.

„A făcut odată buf şi ne-am răsturnat. Şoferul nici nu ştiu dacă a dat prioritate microbuzul”, a spus un pasager aflat în microbuz.

Impactul a fost extrem de puternic. Microbuzul s-a răsturnat, iar oamenii au căzut unii peste alţii, cu tot cu bagaje. Două ambulanţe şi două autospeciale ale ISU au ajuns imediat la locul accidentului.

„Nu a dat prioritate microbuzul. Nu am avut cum să îl evit pentru că e greutatea în maşină, 24 de tone de furaje de pui”, a spus şoferul autotrenului la România TV.

Răniţii au fost transportaţi la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

„Şase persoane au fost aduse la camera de gardă cu diverse leziuni, la nivelul capului, membrelor, toracelui şi abdomenului. Sunt în afara pericolului”, a spus Dumitru Ionaşcu, medic la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti.

Politiştii au demarat cercetările în acest caz. „Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate”, a spus Florin Stoica, inspector în cadrul Poliţiei Rutiere Prahova.