Accident cumplit în Bistrița-Năsăud. O mașină a fost lovită în plin de tren. Șoferul, un bărbat în vârstă de 65 de ani, a murit

O mașină a fost lovită de tren în județul Bistrița-Năsăud, la trecerea la nivel cu calea ferată. Șoferul, un bărbat în vârstă de 65 de ani, a murit.

17 nov. 2023, 18:09
Accident cumplit în Bistrița-Năsăud. O mașină a fost lovită în plin de tren. Șoferul, un bărbat în vârstă de 65 de ani, a murit
Accident terifiant în Bistrița-Năsăud. Un bărbat a murit după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren

Pompierii din Năsăud cu un echipaj de prim-ajutor SMURD, alături de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, au intervenit la un accident feroviar produs la ieșirea din Feldru spre Ilva Mică.

O mașină a fost izbită în plin de trenul care circula pe ruta Ilva Mică – Dej la trecerea cu calea ferată, iar șoferul a decedat.

„Traficul feroviar a fost oprit pe secția de cale ferată 401, pe raza localității Feldru, după ce un tren care se deplasa între stațiile Ilva Mică și Beclean pe Someș a lovit un autoturism, la o trecere la nivel cu calea ferată. În urma impactului, conducătorul auto a rămas încarcerat, fiind efectuate manevre pentru extragerea sa din autovehicul”, a transmis Centrul Infotrafic, potrvit timponline.ro.

Citește și: Militar rănit grav într-un accident feroviar în Constanța. Trafic rutier oprit pe DN 2A după ce bucăți din mașină au căzut de pe pod pe șosea

Potrivit sursei citate, șoferul era un bărbat din comuna Feldru, în vârstă de 65 de ani, care se întorsese de câteva zile din Spania. Acesta a oprit inițial la trecerea la nivel cu calea ferată, după care a vrut să treacă peste linia ferată chiar prin fața trenului, dar nu a mai apucat. În  tren se aflau trei călători, toți fiind în afara oricărui pericol.

Mecanicul de locomotivă, originar din Ilva Mică, a mai avut parte de un astfel de eveniment zilele trecute, la Nimigea de Jos.

„Echipajele de intervenție au găsit conducătorul auto, în vârstă de 65 de ani, din păcate, cu leziuni incompatibile cu viața. În aproximativ 15-20 de minute a fost extras de către pompierii militari care încadrează echipajul de descarcerare din autovehiculul accidentat de tren. Persoanele din tren (șase) nu au avut de suferit în urma impactului”, a precizat ISU Bistrița-Năsăud.

Citește și: Accident groaznic în Arad. Un bărbat care fugea de poliţie a intrat într-un parapet care i-a retezat picioarele

„Polițiștii din cadrul Copartimentului Rutier Năsăud împreună cu polițiști ai Biroului Județean de Transporturi Feroviare Bistrița-Năsăud au intervenit la un eveniment produs la o trecere cu nivel la care ferată din localitatea Feldru. La locul evenimentului polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani din Bistrița a fost accidentat de trenul Regio 4483 Ilva Mică – Beclean pe Someș.

În urma evenimentului conducătorul autoturismului, din nefericire, a decedat. Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Circulația feroviară în zonă a fost blocată pentru aproximativ 60 minute, fiind afectată circulația a 4 trenuri Regio. Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând să fie stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului”, a menționat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În urma accidentului feroviar, lovomotiva s-a defectat, fiind perturbată circulația trenurilor pe rutele Năsăud – Ilva Mică, Bistrița – Vatra Dornei și Timișoara – Iași. Toate au înregistrat întârzieri.