Accident cumplit la Bistriţa, tânărul de 19 ani a murit pe loc. Alţi doi morţi, de 30 de ani, la Cluj, coliziuni grave pe toate şoselele în weekend

Tânăr de 19 ani, mort într-un accident rutier în judeţul Bistriţa-Năsăud. Maşina pe care acesta o conducea s-a răsturnat şi a ajuns în curtea unei case. România are cea mai ridicată rată din UE a deceselor din cauza accidentelor rutiere, de două ori cât media europeană

25 iun. 2023, 08:34

UPDATE. Un alt accident grav a avut loic duminică la Cluj. Două persoane, o femeie și un bărbat, în vârstă de 30 de ani, implicate în accidentul de duminică, produs între Cluj-Napoca și Oradea, au fost scoase decedate din mașina puternic avariată. Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin, județul Cluj, au intervenit la accidentul rutier grav petrecut pe raza localității Șaula, comuna Izvoru Crișului.

În accident au fost implicate o autocisternă și un autoturism puternic avariat. În autoturism se aflau încarcerați un bărbat și o femeie de aproximativ 30 de ani care, din păcate, au suferit leziuni incompatibile cu viața. Nu sunt raportate scurgeri din autocisternă, întrucât aceasta era goală.

Stirea iniţială:

Un tânăr de 19 ani a murit, duminică, într-un accident rutier în judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce maşina pe care o conducea s-a răsturnat şi a ajuns în curtea unei case. ”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului Rutier au intervenit la un accident în localitatea Rebra. Din primele date, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din localitate, a părăsit partea carosabilă răsturnându-se în curtea unui imobil”, a transmis, duminică, IPJ Bistriţa-Năsăud.

Sursa citată a precizat că, în urma accidentului, tânărul a fost declarat decedat la locul evenimentului.

Mai ceva ca în filme! Un șofer din Argeș a fost la un pas să sfârșească într-un stâlp de înaltă tensiune, după un viraj neinspirat

Poliţiştii Serviciului Rutier continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, urmând să stabilească cauzele şi modalitatea producerii evenimentului rutier.

Accident grav şi la Buzău: Un mort şi patru răniţi într-un accident rutier / O maşină a lovit trei autoturisme staţionate apoi s-a răsturnat

Un bărbat a murit, iar patru adolescenţi au fost răniţi, după ce maşina în care se aflau a lovit trei autoturisme staţionate, în zona târgului Drăgaica din Buzău, apoi s-a răsturnat. Conform Poliţiei Buzău, accidentul s-a produs, sâmbătă noapte, la ieşire din municipiul Buzău spre Brăila, în dreptul Târgului Drăgaica, unde se înregistrează trafic intens si aglomeraţie mare de persoane.
Citește și Accidentul cu doi morți de pe A1 provocat de un tânăr de 22 de ani fără permis de conducere

Poliţiştii au stabilit că un autoturism condus pe şoseaua Bucureşti către municipiul Buzău, de către un şofer în vârstă de 64 de ani, din Buzău, a ieşit în afara părţii carosabile, intrând în coliziune cu maşinile staţionate, apoi s-a răsturnat.

Accidentul s-a soldat cu decesul şoferului, iar alţi patru pasageri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, toţi din Costeşti, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Accident în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism, la Râmnicu Vâlcea/ Au fost implicate zece persoane, două fiind transportate la spital

Zece persoane au fost implicate într-un accident rutier produs, sâmbătă după-amiază, la Râmnicu Vâlcea, unde un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit. Două persoane au fost transportate la spital. Accidentul rutier s-a produs în Râmnicu Vâlcea, în zona Copăcelu, la intersecţia cu Ocnele Mari, fiind implicate un microbuz şi un autoturism. Potrivit ISU Vâlcea, au fost trimise la intervenţie o autospecială de transport victime multiple, un SMURD, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi două ambulanţe SAJ. ”În accident au fost implicate 10 persoane, din care 2  au fost transportate la UPU VL de către SAJ”, a transmis sursa citată.

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 6% în 2021, comparativ cu 2020 (după un declin semnificativ în ultimul deceniu), iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), relatează Agerpres.

Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2021 de accidentele rutiere s-a observat în Malta (17 de decese la un milion de locuitori), Suedia (20) şi Danemarca (22), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (93 de decese la un milion de locuitori), Bulgaria (81) şi Letonia (78).

În 2021, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 19.917, faţă de 18.834 în 2020. Scăderea din 2020 a fost determinată în mare parte de impactul restricţiilor impuse în timpul pandemiei asupra transportului de pasageri.

În 2021, au fost în total 45 de decese la un milion de locuitori pe ansamblu UE.