Accident grav în România: printre victime, un copil de șase ani

Accident deosebit de grav ieri după-amiază, pe un drum din județul Bistrița-Năsăud. Mai multe persoane au ajuns în spital, în urma unui carambol. 

05 iun. 2023, 16:27
Accident grav în România: printre victime, un copil de șase ani

Evenimentul nefericit de duminică, 4 iunie, a avut loc pe un drum din Bistrița-Năsăud. Șase persoane au ajuns în spital, printre care și un copil în vârstă de doar șase ani.

Trei mașini s-au ciocnit violent în carambolul din localitatea Romuli, aflată la aproximativ 37 de kilometri de orașul Năsăud.

În urma impactului, una dintre mașini s-a răsturnat. Până când au ajuns pompierii, cinci dintre victime au reușit să iasă în afara autoturismelor. Din nefericire, un tânăr în vârstă de 21 de ani a rămas încarcerat. În cele din urmă, acesta a fost scos de pompieri și transportat la spital cu un elicopter SMURD.

Din cauza accidentului, un stâlp de electricitate a fost rupt, iar firele au căzut pe șosea. Agenții continuă cercetările, pentru a determina precis cum s-a produs accidentul rutier.

Cât de multe accidente rutiere mortale au loc în România

În 2021, 4.915 accidente rutiere grave au avut loc în România, în urma cărora au murit 1.779 de persoane. Practic, 5 români au decedat zilnic pe șoselele.

De asemenea, potrivit studiului, 3.790 de persoane au fost rănite grav anul trecut – în medie, 10 pe zi, multe rămânând cu sechele pe viață, iar 2.235 au suferit răni ușoare.

În 2021, în România s-au produs 93 de decese la milionul de locuitori.

Polițiștii au punctat în cadrul raportului principalele cauze ale accidentelor grave:

Aproximativ o treime (32,4%) dintre accidentele rutiere grave produse în anul 2021 reprezintă evenimente în care au fost accidentaţi grav pietoni (1.594 de accidente).

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi traversarea neregulamentară de către pietoni rămân şi în anul 2021 cele mai frecvente două cauze generatoare de accidente rutiere grave. Următoarele cauze în ordinea frecvenţei lor de manifestare sunt: neacordarea de prioritate pietonilor, abaterile bicicliştilor şi neacordarea de prioritate vehiculelor.