Accident grav în Sibiu! O ambulanță a fost spulberată de o şoferiţă care nu a auzit sirenele. Două persoane au ajuns la spital

Un accident grav a avut loc în Sibiu. O ambulanță aflată în misiune a fost spulberată de către o șoferiță care nu a auzit semnalele acustice.

19 mai 2023, 11:54
Accident grav în Sibiu! O ambulanță a fost spulberată de o şoferiţă care nu a auzit sirenele. Două persoane au ajuns la spital
Accident grav în Sibiu! O ambulanță a fost spulberată de o şoferiţă care nu a auzit sirenele.

O ambulanță a fost spulberată de o şoferiţă care nu a auzit sirenele. Autospeciala care transporta la spital un pacient și se deplasa cu semnalele acustice și luminoase pornite a fost lovită din plin de femeia care susține că nu a observat-o decât foarte târziu.

Citește și Altar de candele la liceul unde au învățat cei trei tineri care au sfârșit în accidentul din Mehedinți. ”Veniți înapoi, că vă plâng toți​, sunteți prea tineri”

O ambulanță a fost spulberată de o şoferiţă care nu a auzit sirenele

Incidentul a avut loc joi seară pe Şoseaua Alba Iulia din Sibiu. Martorii care au asistat la întregul eveniment au sunat imediat la 112, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ISU și de poliție.

În urma impactului, două persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Ambulanţa circula în regim prioritar, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, transportând un pacient, adult. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei autoturismului, o sibiancă în vârstă de 39 de ani. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzei producerii evenimentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter, potrivit Agerpres.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanţă Sibiu au anunţat că pacientul care era transportat la spital de către echipajul SAJ implicat în accident a fost preluat de către un echipaj ISU și dus la UPU.

Potrivit autorităților, la spital a ajuns și femeia care a provocat accidentul, iar din fericire echipajul SAJ nu a suferit vătămări corporale.

Cei doi răniţi, pacientul de 36 de ani din ambulanţă şi şoferiţa autoturismului, de 39 de ani, au fost transportaţi la spital de două echipaje SMURD, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Acest incident a avut loc la scurt timp după ce o altă ambulanță în care se aflau trei pacienți care mergeau la dializă a fost implicată, într-un accident în județul Vâlcea. În autoturismul lovit de autospecială se afla o femeie gravidă, dar nicio persoană nu a fost încarcerată.

„Accident rutier produs pe raza comunei Francesti, între o ambulanţă pentru transport cu 4 persoane (3 pacienţi dializati plus sofer) şi un autoturism cu două persoane, dintre care o gravidă”, a transmis ISU Vâlcea.

Potrivit sursei citate, nu au existat persoane încarcerate. La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje medicale, atât SMURD, cât și SAJ. La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje de pompieri și de poliție.

Citește și „Dumnezeu sa va odihnească în pace, copii tineri!”. Râuri de lacrimi de durere după ce Laura (18 ani) Cristina (22 ani), Mădălin (19 ani) au murit în accident