Accident grav, un autocar cu români s-a răsturnat în Spania. Sunt cel puţin doi morţi şi 16 răniţi

Un grav accident rutier a avut loc miercuri, în sudul Spaniei, pe drumul care leagă Pedrera și La Roda, în provincia Andaluzia. Un autobuz cu români s-a răsturnat, rezultând mai multe victime.

18 mai 2022, 14:22
Accident grav, un autocar cu români s-a răsturnat în Spania. Sunt cel puţin doi morţi şi 16 răniţi

Aproximativ douăzeci de muncitori sezonieri români călătoreau cu autobuzul pentru a culege usturoi în Antequera (Malaga). Presa din Spania anunţă că sunt cel puțin două persoane decedate,  trei rănite cu prognostic grav și 13 rănite ușor, după cum a raportat Serviciul de Urgență.

În autobuz se deplasau 27 de pasageri. Toți erau lucrători temporari de origine română care se aflau în drum spre locul lor de muncă. Autobuzul îi luase din orașele din Sevilla și Córdoba, scrie El Pais.

Primarul din Pedrera, Antonio Nogales, s-a deplasat la locul accidentului la 20 de minute după ce acesta s-a răsturnat: „Este o curbă complicată, dar deși are vizibilitate, când s-a produs evenimentul erau zorii zilei, încă nu se luminase bine. Răniții erau încă sub autobuz și strigătele lor erau înfricoşătoare. Vehiculul s-a răsturnat pe toată lățimea drumului”, a explicat el.

Citeşte şi Accident cu cinci victime în Tulcea. O familie de refugiaţi ucraineni a fost rănită

Citeşte şi Ucraina, lovită de o nouă tragedie. Cel puţin 27 de morţi şi 12 răniţi, într-un accident rutier

Serviciile de urgență din Spania au primit în jurul orei 6.50 un anunț de avertizare cu privire la răsturnarea unui autobuz care transporta muncitori la ieșirea Pedrera în direcția La Roda de Andalucía, pe A-8327. În zonă au fost transferate serviciile de sănătate, Poliția Locală, Garda Civilă și pompierii din Estepa și Osuna. Drumul a fost închis pe ambele sensuri în timp ce funcționează operațiunile de urgență.