Accident TERIBIL pe Autostrada Soarelui. Un autocar cu turişti s-a RĂSTURNAT. 36 de persoane au fost RĂNITE

Un autocar s-a răsturnat, duminică, pe Autostrada Soarelui. 36 de persoane au fost rănite, 29 dintre ele fiind transportate la spital. La faţa locului au intervenit 14 echipaje ale ISU şi un elicopter SMURD. Accidentul s-a produs pe sensul de mers către Constanţa, la kilometrul 23.

13 iul. 2014, 09:49

Din primele informaţii, şoferul autocarului ar fi pierdut controlul volanului, iar vehiculul a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. Dintre persoanele rănit una este într-o stare foarte gravă, întrucât primul echipaj de prim ajutor sosit la faţa locului a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD.

Prima declaraţie din AUTOCARUL GROAZEI. „Am intrat în balans şi în acel moment am ştiut că ne vom răsturna”

Tot la solicitarea primului echipaj, la locul accidentului s-au deplasat încă 13 echipaje ale ISU, între care şi o ambulanţă pentru transport de cazuri multiple. Poliţia va efectua cercetări la faţa locului pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs acest accident deosebit de grav.

Infotrafic: Neasigurarea la schimbarea benzii de mers, posibila cauză a accidentului de pe A2

Medicul coordonator SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat, la România TV, că toate victimele au fost transportate la spitalele Sf. Pantelimon şi Floreasca din Capitală.

„Din ceea ce mi-au raportat colegii mei aflaţi la faţa locului este vorba de 15 persoane afectate. La o primă evaluare, trei victime sunt în stare gravă: una cu traumatism cranio cerebral şi comă post traumatică, care a fost şi intubată, o a doua este post traumatizată, iar a treia are fractură de humerus. La prima vedere, celelalte persoane nu par să prezinte traumatisme foarte grave. La faţa locului au fost deplasate o maşină de terapie intensivă cu medic, un elicopter SMURD, maşini de prim răspuns, maşina de prim ajutor şi autospeciala de descarcerare pe care o avem detaşată pe perioada sezonului estival pe Autostrada Soarelui la kilometrul 20 tocmai pentru a putea interveni în această zonă. Avem deplasate acolo şi doua autospeciale de transport victime multiple. Am fost nevoiţi să chemăm personal de la domiciliu pentru ca personalul de la noi de la Floreasca a fost detaşat la fata locului”, a explicat medicul Bogdan Opriţa.

Citeşte şi Clipe de GROAZĂ pe DN 7. Două autocare au fost implicate în două accidente

Traficul în zonă s-a desfăşurat o perioadă cu dificultate, o bandă fiind restricţionată pe sensul Bucureşti – Constanţa.

În momentul ieşirii în decor, se pare că autocarul a acroşat şi un autoturism, care din fericire nu a fost, însă, grav avariat. Totuşi, o altă variantă este că autoturismul ar fi pierdut controlul direcţiei şi ar fi intrat în autocar, făcând ca şoferul să nu mai poată reechilibra vehiculul.