Achiziții dubioase la Sectorul 1. Cât au ajuns să coste două pubele. Contractul a ajuns pe mâna unei firme-fantomă

De-a lungul timpului, administrațiile locale au intrat în repetate rânduri în atenția opiniei publice, pentru investițiile/cheltuielile dubioase. În Sectorul 1 de exemplu, Clotilde Armand se află în centrul unui nou scandal. 

23 feb. 2023, 08:35
Achiziții dubioase la Sectorul 1. Cât au ajuns să coste două pubele. Contractul a ajuns pe mâna unei firme-fantomă

În Sectorul 1 al Bucureștiului, zeci de mii de euro sunt cheltuiți pentru diverse proiecte-pilot care ar trebui să rezolve problema gunoaielor, dar în spatele acestor inițiative anunțate de edilul local se află achiziții directe controversate, respectiv o companie obscură care nu are nici măcar un angajat, informează Gândul.

200.000 de euro a direcționat primarul USR Clotilde Armand către Netgreen Solution SRL, administrată de Mihai Vărzan. Astfel, s-a stabilit amenajarea a două puncte subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor din Sectorul 1 și montarea unor pubele în trei locații din Sectorul 1.

 

Contracte dubioase la Sectorul 1

 

Cele două contracte au fost încheiate prin intermediul Direcției de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului (DUPSPM), instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1.

Mai precis, este vorba despre o achiziție de 120.904 euro.

„Contractantul (n.red. – NETGREEN SOLUTION SRL) se obligă să proiecteze, să execute, să finalizeze și, dacă este cazul în perioada de garanție, să remedieze lucrările de amenajare puncte subterane de colectare selectivă, în conformitate cu proiectele tehnice aferente, cu specificațiile tehnice din caietul de sarcini care a stat la baza întocmirii ofertei pentru atribuirea contractului cu obligațiile asumate prin prezentul contract, la următoarele amplasamente:

Strada Pajurei nr. 3-5

Strada Pajurei nr. 14

Durata de execuție a prezentului contract este compusă din proiectare (70 de zile) și execuție lucrări (45 de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor și predarea amplasamentelor)”, se menționează în contract.

O „pubelă-minune” are un preț de 5.520 de euro bucata, în mod normal, dar potrivit contractului încheiat de administrația locală, rezultă 33.120 de euro bucata, mai menționează sursa citată.