Acţiune de amploare a procurorilor DNA. Nu mai puţin de 11 poliţişti de la Serviciul Rutier Botoşani, acuzaţi de luare de mită!

Procurorii Serviciului teritorial Suceava al DNA au emis 11 ordonanţe de reţinere pe numele poliţiştilor de la Serviciul Rutier Botoşani acuzaţi de fapte de corupţie, au declarat surse judiciare.

03 iun. 2021, 10:30
Acţiune de amploare a procurorilor DNA. Nu mai puţin de 11 poliţişti de la Serviciul Rutier Botoşani, acuzaţi de luare de mită!

Acţiune de amploare a procurorilor DNA. Din primele informaţii, se pare că unul dintre cei 11 reţinuţi de procurorii DNA este ofiţer, iar zece sunt agenţi de poliţie.

Acţiune de amploare a procurorilor DNA. Nu mai puţin de 11 poliţişti de la Serviciul Rutier Botoşani, acuzaţi de luare de mită!

Alţi cinci agenţi de poliţie au fost plasaţi sub control judiciar.De asemenea, în acest dosar a fost reţinută şi o persoană suspectată de dare de mită.

Atât poliţiştii acuzaţi că ar fi primit mită, cât şi şoferul bănuit de dare de mită urmează să fie prezentaţi, în cursul zilei de joi, în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, 20 de percheziţii în judeţul Botoşani, dintre care una la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere şi 19 la locuinţele poliţiştilor. Cercetările se desfăşoară într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada iunie – noiembrie 2020.

DNA-ul a început miercuri investigațiile în ceea ce privește 15 polițiști din cadrul Direcției Rutiere din Botoșani care sunt supectați de luare de mită, în perioada iunie – noiembrie 2020. Procurorii DNA au desfășurat mai multe percheziții la Serviciul Rutier și la domiciliile ofițerilor, suspectați de săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Citeşte şi: Gabriela Firea îi cere premierului să o demită pe Raluca Turcan: A participat la petreceri fără mască și distanțare, pe noi ne numără ca pe vite în biserici, la slujbe, înmormântări, botezuri sau cununii
Potrivit ultimelor informații alte 20 de percheziții sunt în curs de desfășurare la domiciliile polițiștilor din județul Botoșani, dintre care una este la sediul unei instituții publice, iar restul sunt la domiciliile unor persoane fizice.

De asemenea, au fost emise 15 mandate de aducere pentru mai mulți agenți și ofițeri din cadrul Direcției Rutiere din Botoșani, suspectați de luare de mită.

Direcția Națională Anticorupție a mai condus astfel de acțiuni atât în Sibiu, cât și în Suceava.

Citeşte şi: Palmă peste obrazul DNA! Fost primar din Jilava condamnat pentru corupție a fost achitat . Concluzia halucinantă a magistraților: „Luarea de mită nu este faptă penală”


loading...