Activităţi simple care te scapă de neplăcerile sindromului premenstrual

Aproximativ 80% dintre femei se confruntă lunar cu neplăcerile cauzate de sindromul premenstrual (SPM), fie că este vorba despre schimbări bruşte de dispoziţie, crampe abdominale sau nervozitate. Învaţă cum să scapi de bătăile de cap!

RomaniaTV.net
24 ian. 2013, 09:30
Activităţi simple care te scapă de neplăcerile sindromului premenstrual

Consuma alimente bogate in fibre

Hormonii care determina crampele premenstruale genereaza si contractarea peretilor intestinali, lucru care poate duce la aparitia unor dereglari ale tranzitului intestinal. Incearca sa incluzi in meniul zilnic alimente care contin fibre solubile, precum legume gatite, banane si fulgi de ovaz.

Citeste si: Top 6 alimente care ard calorii

Nu consuma alimente care contin sodiu

In aceasta perioada a lunii, corpul retine mai mult sodiu, astfel incat, in cazul in care este fertilizat, ovulul eliberat sa dispuna de baza necesara pentru a evolua in fat. Evita balonarea, taind de pe lista alimentele sarate si produsele semi-procesate.

Fa exercitii fizice usoare

Sa faci cateva exercitii usoare de yoga, care vin la pachet cu relaxarea psihica, este o metoda eficienta de atenuare a simptomelor specifice SPM, dezvaluie un studiu publicat in Journal of the Indian Academy of Applied Psychology.

Citeste si: Cum scapi de senzatia de balonare

Mai mult, Joanne Piscitelli, medic de obstetrica si ginecologie la Duke University in Durham, North Carolina, considera ca „desi femeile se plang de lipsa de energie in aceasta perioada, exercitiile fizice sunt recomandate ca fiind cel mai bun remediu impotriva simptomelor premenstruale”.

Descopera pe Cosmopolitan.ro mai multe metode care te scapa de sindromul premenstrual.