Actorul Marius Manole cheamă oamenii să iasă în stradă. „În seara asta, în Piața Victoriei, da?”

Actorul Marius Manole își îndeamnă simpatizanții şi apropiaţii să iasă în stradă, joi seară, în contextul în care Stelian Ion a fost remaniat de premierul Florin Cîţu din funcţia de ministru al Justiţiei.

02 sept. 2021, 18:56
Actorul Marius Manole cheamă oamenii să iasă în stradă. „În seara asta, în Piața Victoriei, da?”

Actorul Marius Manole îşi mobilizează fanii pe Facebook pentru protesteze.

„În seara asta în Piața Victoriei, da?”, a scris actorul Marius Manole pe pagina sa de Facebook.

Astfel, actorul le cere apropiaţilor şi fanilor să iasă în stradă pentru a protesta.

Într-un alt mesaj pe Facebook, Marius Manole a scris „poate ar trebui să vizităm din nou Piața Victoriei, ca nu am mai fost de mult. Poate că acestui domn Cîțu, acest Dragnea din PNL, ar trebui să i se dea o lecție. Maine seară pe la un 19.00 bem un prosecco. Care vine?”

Mai mult, pe fondul remanierii lui Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei, Marius Manole a scris, „USR PLUS, plecați de la guvernare! Bravo Stelian Ion că nu ai vrut să faci compromisul ăsta”.

Citeşte şi: PSD a definitivat textul moţiunii de cenzură. Marcel Ciolacu, apel la USR PLUS şi AUR: Haideți să stăm la aceeași masă și să discutăm! DOCUMENT

USR-PLUS și-a retras sprijinul politic față de Florin Cîțu

USR PLUS a anunțat miercuri noapte că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîţu, căruia îi reproşează că „a aruncat ţara în criză” politică.

„USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu”, se arăta într-un comunicat al USR PLUS.

Potrivit sursei citate, Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern în vederea continuării reformei din justiţie.

„Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiţie, inclusiv desfiinţarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîţu”, preciza USR PLUS.

Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie, conform Agerpres.

Potrivit unor surse Realitatea PLUS, Dan Barna şi George Simion au discutat despre depunerea la comun a unei moţiuni de cenzură împotriva lui Florin Cîţu. Pentru depunerea unei moţiuni este nevoie de 117 semnături ale parlamentarilor. USR-PLUS a anunţat deja că are 80 de semnături, în timp ce AUR are 42 de parlamentari. Cele două partide ar avea, astfel, numărul necesar de semnături pentru a depune moţiunea, dacă se vor înţelege.

Citeşte şi: Stelian Ion dezvăluie motivul pentru care a fost remaniat de Florin Cîţu: „Au fost doar pretexte. Premierul nu este un partener loial. Are un respect redus faţă de lege”