Acuzaţii de blasfemie, după ce un bar a oferit alcool gratis clienţilor cu numele de Mohamed. Mai multe persoane au fost arestate

Un întreg scandal s-a iscat în Indonezia, după ce un lanţ de baruri a oferit băuturi alcoolice gratuite tuturor clienţilor cu numele de Mohamed.

25 iun. 2022, 22:57
Acuzaţii de blasfemie, după ce un bar a oferit alcool gratis clienţilor cu numele de Mohamed. Mai multe persoane au fost arestate

Acuzaţii de blasfemie în Indonezia. Şase persoane au fost arestate, după ce un lanţ de baruri a dat alcool gratis clienţilor cu numele de Mohamed, au anunţat vineri autorităţile, potrivit AFP citată de Agerpres.

Acuzaţii de blasfemie în Indonezia. Scandal de amploare după o promoţie într-un bar

Citeşte şi Pablo Escobar al Braziliei, arestat la Budapesta după o acţiune ca-n filme. Venise în secret pentru o operaţie, dar a fost săltat din restaurant

Totul a pornit după ce un lanţ de baruri din Indonezia a anunţat pe reţelele de socializare că oferă în fiecare joi câte o sticlă de gin oricărei persoane pe nume Mahomed (profetul islamului) sau Maria (figură importantă a creştinismului). Pentru a beneficia de promoţie, era nevoie doar de cartea de identitate.

Deşi alcoolul nu este interzis în barurile in Indonezia, aceste este interzis de legea islamică, astfel că musulmanii conservatori au fost indignaţi de această promoţie.

Scandalul a luat amploare pe reţelele de socializare, iar mai multe organizaţii de tineret i-au denunţat la poliţie pe responsabilii barului, acuzându-i de blasfemie.

Vineri seară, poliţia a prezentat şase suspecţi, printre care directorul artistic şi şeful echipei de promovare de la Holywings, în cadrul unei conferinţe de presă difuzate la televiziune.

Cele şase persoane purtau bluzele portocalii destinate infractorilor în Indonezia şi aveau feţele acoperite. Potrivit poliţiştilor, acestea sunt acuzate de blasfemie şi de răspândirea urii religioase şi riscă până la 10 ani de închisoare.

Barul a prezentat scuze publice şi a dat asigurări că responsabilii săi nu au fost la curent cu această promoţie.

Citeşte şi Rusia a bombardat un centru de cercetare nucleară VIDEO