Acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan. Primarul s-ar fi pontat zilnic la birou, deși a fost în concediu

Nicuşor Dan este acuzat că în luna august s-ar fi pontat zilnic la birou, deşi a fost în concediu la mare şi la munte. Dacă acuzaţiile se vor dovedi adevărate, primarul Capitalei ar putea avea probleme serioase.

19 sept. 2021, 11:21
Acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan. Primarul s-ar fi pontat zilnic la birou, deși a fost în concediu

Acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan. Primarul Capitalei s-ar fi pontat zilnic la birou în luna august, deşi a fost în concediu şi şi-a delegat atribuţiile.

Acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan

Citeşte şi Nicuşor Dan, imagini inedite din concediu. Cum a fost surprins primarul la mare

Potrivit fișei de pontaj semnată de edil, în luna august 2021, acesta a fost prezent zilnic la birou, mai puțin în weekend,  în condițiile în care de pe 2 august edilul și-a delegat atribuțiile pentru că a plecat în concediu, informează surse citate de Antena 3.

Reamintim că în urmă cu câteva luni, Nicușor Dan le-a cerut angajaţilor primăriei Capitalei să declare într-un tabel de câte ori au ieșit din clădire ca să fumeze, câte pauze de masă au avut într-o lună și cum vor recupera “timpul pierdut”.

„La întocmirea foii colective de prezență se va ține seama de datele din sistemul controlat de acces. Salariații au acces în instituție exclusiv pe bază de card nominal, care MONITORIZEAZĂ intrările și ieșirile în/din instituție și DEMONSTREAZĂ prezența acestora în sediul instituției”, se arată în adresa semnată de primar.

Potrivit documentului, dacă un angajat îi lasă unui coleg cartela de acces pentru a-l ponta, va fi cercetat disciplinar.

Reamintim că pe 30 iulie primarul şi-a delegat atribuţiile către administratorul public Diana Pungă, pentru perioada 2 – 20 august, „în domeniile: resurse umane, investiţii, achiziţii, cultură, ordine publică, eproiecte cu finanţare externă, precum şi coordonarea activităţii de resurse umane a Administraţiei Străzilor Bucureşti”.

Tot la 30 iulie, Nicuşor Dan şi-a delegat atribuţiile către Emanuela Jugureanu, director general la Direcţia Generală Economică.

Surse din primărie au declarat la acea vreme pentru news.ro că edilul a luat această decizie „pentru situaţiile în care va avea posibilitatea, în anumite momente, să îşi viziteze familia, pentru scurtă durată”. Cu toate acestea, şi în astfel de situaţii, edilul general va lucra de la distanţă, au adăugat sursele citate.

Citeşte şi Gabriela Firea aruncă bomba: „Nicuşor Dan a plecat în concediu la mare cu documente scoase din primărie în original”