„Un ASTEROID GIGANTIC va lovi PĂMÂNTUL în 2041”. Ştirea care a pus toată PLANETA pe jar

Cunoscutul post de televiziune american CNN a publicat în data de 26 mai pe site-ul afiliat o ştire prin care se anunţa că Pământul va fi lovit de un asteroid în anul 2041. Cu toate acestea, ulterior, NASA a demonstrat că un astfel de incident este puţin probabil. Informaţia a fost ulterior ştearsă de pe site, în urma a numeroase plângeri.

29 mai 2014, 10:01
„Un ASTEROID GIGANTIC va lovi PĂMÂNTUL în 2041”. Ştirea care a pus toată PLANETA pe jar

„Un asteroid gigantic va lovi planeta în anul 2041” este titlu ştirii care a pus planeta pe jar de câteva zile. Site-ul CNN a publicat această informaţie în data de 26 mai, reuşind în acest mod să sperie americanii. Cu toate acestea, ulterior, NASA a explicat că totul este doar o farsă, fiind o probabilitate extrem de mică ca un asteroid de mari dimensiuni să lovească planeta în următorii zeci de ani. Mai mult, cel mai mare meteorit descoperit până în prezent are trei kilometri în diamentru şi nu prezintă un risc pentru planetă. Mai mult, informaţia de pe CNN a fost ştearsă, televiziunea oferind scuze publice cititorilor, potrivit Ibitimes.

CITEŞTE ŞI: Horoscopul Apocalipsei. Ce şanse ai să scapi de sfârşitul lumii, în funcţie de zodie

Publicaţia americană scria în articol că un asteroid cu diamentrul de 16 kilometri va lovi planeta şi impactul va fi unul letal. Cu toate acestea, mulţi dintre cititori au realizat că totul este o farsă în momentul în care s-a spus că incidentul va avea loc în data de 35 martie 2041.

Citeşte şi Un ASTEROID s-a prăbuşit pe Lună. Fenomenul a fost înregistrat. Vezi VIDEO

Cu toate că informaţia era incredibilă şi nu era acompaniată de o sursă credibilă, articolul a fost citit de 233.000 de ori, fiind dat mai departe de 23.000 de ori pe reţelele de socializare.