Adeverinţa Covid 19. Ce document medico-legal vor primi românii care se vaccinează

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că la finele lunii acesteia România va primi o „tranșă simbolică” de 10.000 de doze, care vor ajunge pentru 5.000 de persoane. Vor fi vaccinați angajați din cele 10 spitale din linia întâi. În următoarele etape vor fi vaccinați cei din sistemul medico-social, apoi vârstnicii și cei cu boli cronice.

16 dec. 2020, 23:57
Adeverinţa Covid 19. Ce document medico-legal vor primi românii care se vaccinează

Adeverinţa Covid 19 va fi primită de românii care se vaccinează.  România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie, anunță președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță. De acum in 7 zile ar trebui sa avem prima autorizare din partea Agentiei Europene a Medicamentului. Pe 23 s-ar putea emite autorizarea conditionata de punere pe piata, apoi pe 25 – 26 sa avem primele transe in Romania si se intentioneaza ca pe 27 decembrie sa inceapa activitatea de vaccinare. E o transa simbolica de circa 10.000 de doze care ar asigura vaccinarea a 5.000 de persoane.

E vorba de personalul medical din cele 10 spitale din linia intai, care sunt prevazute in ordinul Ministerului Sanatatii privind organizarea spitalelor. Urmatoarea transa – peste 100.000 de doze, care se livreaza saptamanal. Pentru ianuarie, vorbim de aproape 600.000 de doze, deci 300.000 de persoane din sistemul medico-social. In februarie vorbim de aproape un milion de doze. In etapa a doua intra personalul la risc cei peste 65 de ani cei care au boli cronice. In a treia etapa – 5 milioane de persoane”, a declarat Valeriu Gheoghita, pentru B1 TV.

Vaccinare anti-covid în România. Nelu Tătaru: Vaccinarea nu împiedică infectarea

Adeverinţa Covid 19 : Persoanele care vor fi vaccinate anticovid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul, spune șeful Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea, col. dr. Valeriu Gheorghiță: „E ca un fel de bilet de ieșire din spital”, anunță MEDIAFAX.

Fiecare persoană imunizată la Covid va primi o adeverință de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiță în timpul unei întâlniri cu jurnaliștii.

”Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, explică Gheorghiță.

El a ținut să precizeze că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevacaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie, anunță președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Klaus Iohannis: Lucrurile sunt bine pregătite, doar să vină vaccinul anti-COVID-19

Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis s-a arătat încrezător că totul va decurge așa cum trebuie în ceea ce privește campania de vaccinare anticoronavirus.

„Deja se lucrează la pregătirea primelor simulări. Vor fi simulare centre de vaccinare, acțiuni mai ample, transport. Lucrurile sunt bine pregătite, doar să vină vaccinul”, a punctat șeful statului.

Și Iohannis a explicat cum se va derula campania: „Există o șansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de Autoritatea Europeană chiar înainte de Crăciun, iar între Crăciun și Revelion să fie distribuită prima șarjă, aproximativ 10.000 de doze. Va fi o tranșă simbolică, pentru începerea simbolică a vaccinării. 10.000 de doze ajung pentru 5000 de persoane. Următoarea tranșă este așteptată în ianuarie și va fi folosită în principal pentru a vaccina tot personalul medical, inclusiv din azilele de bătrâni, și persoanele care fac parte din grupele mari de risc”.