Adi de la Brad, cunoscut ca Guru de la Hunedoara, a murit. Era liderul sectei „Copiii Soarelui”

Adi de la Brad, liderul sectei „Copiii Soarelui" acuzat de hărţuire sexuală şi violuri, a murit. Potrivit medicilor, acesta ar fi suferit un infarct.

08 iul. 2022, 11:04

Adi de la Brad, cunoscut ca Guru de la Hunedoara, a murit, după ce timp de mai multe zile s-a aflat în stare gravă la Terapie Intensivă.

Adi de la Brad a murit

Citeşte şi Noi detalii în cazul Guru de la Hunedoara. Adi de la Brad are şapte copii cu şapte femei. Cum erau abuzaţi minorii

În urmă cu câteva zile, celebrul Guru de la Hunedoara, pe numele său adevărat Adrian Ardelean Fărcaş, s-a simţi rău şi a ajuns la Spitalul Judeţean din Deva. Acesta avea o infecţie gravă la plămâni, dar şi ocluzie intestinală, potrivit Antena 3.

Joi, Ardelean a fost intubat în urma unei hemoragii digestive. Din păcate, vineri dimineaţă acesta a murit în urma unui infarct.

Cunoscutul guru avea 59 de ani şi era un fost miner care a pus bazele unei comunităţi izolate din zona Bradului. Acesta a fost arestat preventiv după ce fostele sale adepte l-au acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şantaj, viol şi hărțuire sexuală.

Polițiștii s-au sesizat, în urmă cu două luni, după ce în spaţiul public au apărut mai multe informații cu privire la abuzurile comise de Adi de la Brad, guru al sectei Copiii Soarelui.

Una dintre tinerele care l-a cunoscut pe guru-ul comunității este chiar o fosta cântăreață. Damia Salloums spune că și-a depăşit frica. Într-o filmare postată pe o rețea de socializare fata povestește ce a trăit în centrul de meditații de la Dumbrava de Sus.

„Adevărul e că nu știu ce face acest om care deține acest loc (…) Dar prin tot ce face e contrar, manipulează, cei din jurul lui sunt manipulați prin frică, nu au putere de decizie, se bagă în viața lor familială și sexuală.”, povestește tânăra.

Magistrații Tribunalului din Hunedoara au decis ca bărbatul să fie pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. La ieșirea din arest, acesta a fost așteptat de trei femei și a precizat că timpul petrecut după gratii l-a făcut mai puternic.

Bărbatul a contestat decizia arestului preventiv și a motivat, în fața instanței, că are probleme cu inima, iar tratamentul pe care îl urmează nu poate fi administrat în arest.

Citeşte şi Adi de la Brad, guru al sectei Copiii Soarelui, arestat pentru hărţuire sexuală, viol. Ce le făcea fostul miner adeptelor sale în numele „emancipării spirituale”