Adi Hădean, semnal de alarmă în mediul online. Ce s-a întâmplat cu fiul lui, Vladimir: „Am un copil care în ultimii cinci ani a pierdut câte 100 de zile și nopți”

Adi Hădean a vorbit despre problemele cu care se confruntă fiul lui, Vladimir, din cauza ambroziei și trage un semnal de alarmă cu privire la alergiile provocate de această plantă.

25 aug. 2023, 23:43
Adi Hădean, semnal de alarmă în mediul online. Ce s-a întâmplat cu fiul lui, Vladimir: „Am un copil care în ultimii cinci ani a pierdut câte 100 de zile și nopți”
Prin ce trece fiul bucătarului Adi Hădean

Adi Hădean a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre problemele pe care băiatul lui, Vladimir, le are din cauza ambroziei. Celebrul bucătar susține că fiul său se trezește noapte, pentru că rămâne fără aer din cauza alergiei.

Bucărarul și-a început mesajul enumerând frumusețile pe care România le are, trecând mai apoi la lucrurile pe care le consideră neplăcute la țara noastră.

„România nu-i greu de iubit. Are munte, mare, râuri curate, câmpie câtă vrei, dealuri și mai și, mâncare grozav de bună și de variată, încă destul de mulți oameni mișto, peisaje care-ți taie respirația. Și mai are ceva care-ți taie respirația, dacă ești alergic (și-s tot mai mulți oameni alergici la): ambrozia”, a scris el.

Citește și: Chef Adi Hădean reacţionează în scandalul copiilor lăsaţi nesupravegheaţi în restaurante. „Maria o să dea peste unul dintre grătare. Dacă nu-și arde fața, măcar își arde mâinile și dă foc la terasă”

Acesta a continuat, vorbind pe larg despre alergia lui Vladimir la ambrozie, dar și despre cât de mult suferă acesta.

„Ambrozia e o buruiană care crește în general pe grămezile de moloz, în zonele în care se construiește mult, pe marginile șoselelor, prin șanțuri și pământuri neîngrijite. Zona București-Ilfov geme de ambrozie. Corbeanca, Pipera, nordul și sudul capitalei sunt sufocate.

De vreo cinci ani avem o lege, slabă și șchioapă, dar care ar putea fi măcar pe jumătate folositoare dacă ar fi aplicată. Dar nu e. Știți cum știu că nu e? Am în casă un copil care în ultimii cinci ani a pierdut câte 100 de zile și nopți pe an din cauza ambroziei”, a continuat Adi Hădean.

Citește și: Chef Adi Hădean a răbufnit: „Lăsaţi copiii să bage-n ei mizerii sinistre la spaţiile de joacă unde-şi ţin ziua”

Din cauza alergiei fiului, bucătarul și soția sa îl supraveghează pe copil în fiecare noapte.

„Și noi împreună cu el. 100 de zile în care abia respiră, în care fiecare ieșire din casă aduce cu sine un chin pe care doar ceilalți alergici îl cunosc, 100 de zile de reducere a mobilității și a activităților (cele mai multe dintre ele se suprapun cu școala, oricum). 100 de nopți în care stăm treji să vedem dacă mai respiră și cât sunt de lungi perioadele de apnee, 100 de nopți în care se trezește de 5-6 ori pe noapte tocmai pentru că nu mai poate respira.

100 de zile și nopți în care-și freacă ochii de parcă ar vrea să și-i scoată, din pricina mâncărimii. 100 de zile în care ochii lui frumoși sunt tulburi și fața-i e tumefiată. 100 de zile și nopți de medicamente, pufuri și picături care nu au cine știe ce efect asupra alergiei, dar despre care sigur nu știm ce efecte pe termen lung vor avea asupra sănătății lui”, a mai transmis Adi Hădean.