Chef Adi Hădean reacţionează în scandalul copiilor lăsaţi nesupravegheaţi în restaurante. „Maria o să dea peste unul dintre grătare. Dacă nu-și arde fața, măcar își arde mâinile și dă foc la terasă”

Chef Adi Hădean a luat partea patronilor localului din Bucureşti care au declanşat un scandal de proporţii pe Facebook. Aceştia şi-au rugat clienţii să-şi supravegheze copiii în cazul în care decid să-i aducă cu ei pentru a nu-i deranja pe oamenii de la celelalte mese.

11 iul. 2022, 13:00
Chef Adi Hădean reacţionează în scandalul copiilor lăsaţi nesupravegheaţi în restaurante. „Maria o să dea peste unul dintre grătare. Dacă nu-și arde fața, măcar își arde mâinile și dă foc la terasă”

Adrian Hădean, fost jurat la emisiunea „Masterchef”, a reacţionat în urma mesajului publicat pe Facebook de patronii restaurantului J’ai Bistrot din Bucureşti.

”Dragii noștri, pentru că ne plac atât copiii cât și cățeii & pisicile, ne iubim și plantele și florile, dar ne place mai ales să bem o bere rece sau un cocktail de adulți, ne dorim ca toți cei din grădină să se poată bucura în liniște de timpul petrecut la noi.

Suntem prietenoși cu copiii, dar vă reamintim că zona de nisip NU ESTE LOC DE JOACĂ.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”, au scris reprezentanții localului din București pe Facebook.

Citeşte şi: „Chelnerul a plecat, conduce un camion”. Criză dramatică pe piaţa forţei de muncă, 60% dintre localurile din Germania caută personal

Mesajul a declanşat un val de reacţii. Unii dintre oameni au criticat cerinţa, spunând că angajaţii localului nu sunt înţelegători faţă de copii, în vreme ce alţii au argumentat că este vorba despre respectul pentru ceilalţi.

„Succes cu explicația asta la un copil. E ca și cum ai pune un tobogan și le ai spune ca nu e loc de joacă. Cred ca cine a sperat ca aceasta explicație da roade nu are copii. Dacă va plac copiii faceți loc de joaca (acoperit noaptea) cu nisip.

„Suntem prietenoși cu copiii, dar am dori sa nu ne calce pragul copiii. Super mesaj!”

„Vine, la un moment dat, și argumentul suprem: „în străinătate NU E AȘA, în străinătatea OAMENII SUNT MAI BUNI”

„Am fost un pic pe afară, mai mult în UK, habar nu aveți cum sunt tratați copii acolo, că este magazin , teresă, restaurant, toți aleargă, țipă, la curge nasul dar sunt lăsați în pace, alta mentalitate”, sunt câteva dintre reacţiile internauţilor care au criticat mesajul publicat de administratorii restaurantului.

În schimb, alţi oameni consideră rugămintea drept una firească.

„Nicăieri nu e dictatura bebelușilor ca in Romania. Nicăieri in alte locuri copiii zbiară sau aleargă printre mese sau se joaca la baie cu apa la terase sau restaurante.

Din această postare am aflat că există mulți părinți prost-crescuți”, au precizat alţi utilizatori, pe Facebook.

Chef Adi Hădean reacţionează în scandalul copiilor lăsaţi nesupravegheaţi în restaurante

Printre cei care şi-au exprimat punctul de vedere s-a numărat şi chef Adi Hădean.

„N-am fost niciodată la J’ai Bistrot București sau dacă am fost, nu-mi amintesc. Dar îmi amintesc multe dintre experiențele mele de cârciumar, iar pe unele le pot rezuma așa: “Mamele care-și trimit copiii “du-te Maria la nenea lângă grătar să-ți fac poză, stai să se vadă și focu’” sunt probabil cele care într-un safari o trimit pe Maria să mângâie pisica aia mare cu mult păr în jurul capului, apoi se miră că Maria a rămas fără cap sau fără piele pe față.

Ele sunt în același timp soțiile domnilor care “ vin până lângă tine să ne facem o poză așa, cu grătarul”. Băi doamnelor, băi domnilor și dragă Maria (îmi pare rău sincer că ai nimerit la așa părinți, apropo), grătarul e locul meu de muncă, spațiul din jurul lui e protejat, dar și periculos, nu vreți mai bine să ne facem o poză cu apusul, până mai avem față, păr pe căpuț și loc de o relație cordială?

Și acum, trimiteți-o pe Maria să alerge printre mese, împreună cu Marceluș și Clara, toți oaspeții care au plătit să petreacă o seară liniștită, cu o mâncare bună în lumina apusului, abia așteaptă să fie cotropiți.

Și dacă aveți noroc, Maria o să dea peste unul dintre grătarele mici de lângă mese, și chiar dacă nu-și arde fața, măcar își arde mâinile și dă foc la terasă.” Deci, je suis J’ai Bistrot de data asta”, a scris Adi Hădean.

Potrivit Dor, localul J’ai Bistrot din Bucureşti funcţionează din 2011, fiind afacerea Corinei Gliga, o tânără din Târgu Mureş care a lucrat aproape 10 ani în agenții de publicitate.

Citeşte şi: De ce nu mănâncă deloc Costi Ioniţă carne de 12 ani! “Niciun fel de mortăciune nu mănânc! Am înţeles care e principiul!”