Adio săptămâna de lucru de cinci zile. Se anunţă schimbări radicale pentru angajaţi

Săptămâna de lucru ar putea avea patru zile, în loc de cinci. În cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos s-a discutat despre beneficiile pe care le-ar avea asupra angajaţilor o săptămână de lucru mai scurtă.

28 mai 2022, 22:16
Adio săptămâna de lucru de cinci zile. Se anunţă schimbări radicale pentru angajaţi
Adio săptămâna de lucru de cinci zile. Se anunţă schimbări radicale pentru angajaţi

Adio săptămâna de lucru de cinci zile. Experţii de la Davos, Elveţia, încep să vadă avantajele unei săptămâni de lucru de patru zile, subliniind modul în care munca flexibilă poate ajuta la păstrarea talentelor şi poate duce la o productivitate mai mare.

Adio săptămâna de lucru de 5 zile. Avantajele unei săptămâni de lucru de patru zile

Citeşte şi ZILE LIBERE. 8 angajaţi din 10 vor vinerea liberă şi săptămâna de lucru de doar 4 zile

La începutul anului, Emiratele Arabe Unite au introdus o săptămână de lucru mai scurtă. Potrivit ministrului pentru Dezvoltare Guvernamentală şi Viitor al ţării, aproximativ 70% dintre angajaţi au declarat că au lucrat mai eficient, în timp ce s-a înregistrat o reducere de 55% a absenteismului.

“Flexibilitatea pe care oamenii şi-o doresc cel mai mult la locul de muncă nu constă în opţiuni privind locul de muncă, ci când şi cât de mult lucrează”, a declarat Adam Grant, psiholog organizaţional la Wharton School din cadrul Universităţii din Pennsylvania, potrivit ZF.

Ministrul Ohood Bint Khalfan Al Roumi Emiratele Arabe Unite a declarat în cadrul seminarului de la Davos că au implementat această schimbare din diverse motive, printre care creşterea bunăstării personale şi consolidarea relaţiilor de familie şi comunitate.

Acesta a mai explicat că există şi un efect secundar economic pozitiv.

“Atunci când oamenii au weekenduri mai lungi, ei pot, de asemenea, să cheltuiască mai mult”, a spus ministrul.

Citeşte şi Mai multe ZILE LIBERE. Săptămâna de lucru de patru zile, patru minivacanţe pe lună