Adio, turism recreaţional la Amsterdam. Olanda vrea să interzică marijuana pentru turişti

Municipalitatea din Amsterdam, destinaţie populară printre amatorii de droguri uşoare, plănuiește să interzică vânzarea de marijuana către turiști, din cauza creșterii criminalității.

13 apr. 2022, 19:54
Adio, turism recreaţional la Amsterdam. Olanda vrea să interzică marijuana pentru turişti

Autorităţile din Amsterdam intenționează să introducă o interdicție a vânzării de marijuana către turiști în cafenele – unități care au permisiunea de a vinde public canabis și produse de canabis. Cu o astfel de propunere, primarul orașului Femke Halsema s-a adresat consiliului orașului, scrie NL Times.

Potrivit politicianului, ar trebui introduse restricții din cauza „interdependenței alarmante” dintre comerțul cu droguri ușoare și dure, precum și în legătură cu creșterea criminalității în Țările de Jos.

Multe dintre problemele din oraș sunt alimentate de piața canabisului, de la necazurile pe care le aduce turismul de droguri până la crime și violențe grave”, a spus ea într-un comunicat. Halsema a menționat că interzicerea vânzării de marijuana către turiști este o intervenție necesară și primul pas către reglementarea pieței.

Citeşte şi Nouă mari oraşe care ar putea fi acoperite de ape până în 2030. Experţii trag un semnal de alarmă pentru salvarea unor metropole ca Amsterdam sau New Orleans

Anterior, experții din industria călătoriilor au numit cele mai ciudate legi pe care turiștii le pot întâlni în timp ce călătoresc în jurul lumii. Astfel, în Grecia există interdicția de a vizita o serie de atracții, cum ar fi Acropola și Partenonul, în pantofi cu tocuri înalte. În Spania, nu este permis să mergi cu bicicleta desculț sau în șlapi, iar în Barbados nu este permis să porți lucruri cu un anumit imprimeu.

Citeşte şi Reporter de investigații, împușcat în cap, pe stradă, la Amsterdam. Olanda e în stare de șoc