Administrator de spital, găsit MORT în birou! Anchetă de proporții a poliștilor

Administratorul Spitalul Municipal din Dorohoi a fost găsit decedat în propriul birou. Familia bărbatului de 52 de ani s-a îngrijorat în momentul în care acesta nu a ajuns acasă.

25 feb. 2021, 09:36
Administrator de spital, găsit MORT în birou! Anchetă de proporții a poliștilor

Administrator de spital, găsit MORT în birou! Bărbatul a fost găsit mort în biroul său de către polițiștii alertați de familia acestuia, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. Poliștii au demarat o anchetă în acest caz și așteaptă rezultatele necropsiei, conform stiri.botosani.ro.

Fiul bărbatului este cel care a anunțat poliția cu privire la faptul că nu a reușit să ia legătura cu tatăl său, care nu s-a întors de la domiciliu, în seara precedentă. Angajații Poliției Municipiului Dorohoi au verificat zona de proximitate a spitalului, unde au observat maşina acestuia parcată şi lumina aprinsă în birou, deşi era trecut de miezul nopţii.

Citește și: Un bărbat s-a sinucis în faţa apartamentului soţiei sale. Scene şocante de Dragobete

Bărbatul a fost găsit întins pe un pat din cameră, fără funcții vitale Medicii au încercat să îi salveze viața acestuia, însă nu au reușit deoarece decesul a survenit cu câteva re înainte. Corpul bărbatului a fost preluat în vederea efecturării unei autopsii, de către specialiștii Serviciului de Medicină Legală.

Administrator de spital, găsit MORT în birou! ”A fost deschisă o anchetă în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. A fost dispusă și efectuarea autopsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a afirmat Delia Nenișcu, reprezentanta IPJ Botoșani.

Investiţii COLOSALE pentru spitale aproape goale

Spitalele COVID au început să apară ca ciupercile după ploaie de când a început pandemia. Că au sau nu pacienţi infectaţi cu noul virus unităţile medicale COVID sau suport-COVID au funcţionat, au consumat şi au primit banii necesari poate mai repede ca niciodată.  Chiar dacă numărul de pacienţi COVID-19 s-a micşorat evident în ultima lună, plătim încă sume colosale pentru spitalele  blocate din cauza pandemiei.

Tratarea noului coronavirus costă mult, protecţia personalului are şi ea costuri ridicate iar spitalele publice care tratează patologia COVID-19 sunt plătite la nivelul cheltuielilor generate de activitate, indiferent de serviciile contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate. Pandemia a adus însă schimbarea acestei modalităţi de decontare, iar spitalele, limitate fără voia lor din a presta un anumit volum de servicii (cel contractat), au primit bani la nivelul cheltuielilor efectiv realizate.