Adolescentă din Târgu Jiu, vaccinată din greşeală cu un alt ser anti-COVID. Când şi-au dat seama medicii de eroare

Incident îngrijorător într-un centru de vaccinare din Târgu Jiu. O tânără de 17 ani a fost vaccinată din greşeală cu un ser anti-COVID care nu este recomandat persoanelor sub 18 ani. Medicii şi asistenţii de la centrul de vaccinare nu au verificat cu atenţie vârsta adolescentei şi au decis să-i administreze vaccinul produs de compania "Johnson&Johnson".

20 mai 2021, 13:08
Adolescentă din Târgu Jiu, vaccinată din greşeală cu un alt ser anti-COVID. Când şi-au dat seama medicii de eroare

Adolescenta din Târgu Jiu a mers miercuri la un centru de vaccinare amenajat lângă un liceu din oraş, pentru a se programa pentru imunizare anti-COVID. Fata a prezentat datele din cartea de identitate, iar reprezentanţii centrului i-au spus să revină a doua zi, la ora 11, pentru a se vaccina, notează Antena3.

Fata s-a conformat şi s-a prezentat la centru cu cartea de identitate. Cadrele medicale au condus-o în cabinetul de vaccinare, unde i-a fost administrat vaccinul produs de Johnson&Johnson. După imunizare, adolescentei i s-a dus să meargă în sala de aşteptare.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan, chemat la DIICOT. Primarul Băluţă îl acuză de şantaj după publicarea unor articole în ziarul pe care-l conduce

Adolescentă din Târgu Jiu, vaccinată din greşeală cu un alt ser anti-COVID. Anchetă de amploare demarată de DSP

Cadrele medicale şi-au dat seama de greşeală abia în momentul în care au încercat să-i elibereze tinerei adeverinţa de vaccinare. Ei au refuzat să-i dea documentul pe motiv că sistemul nu îl poate emite din cauza faptului că este minoră, notează sursa citată.

Citeşte şi: Dr. Anthony Fauci, noi explicaţii despre a treia doză de vaccin anti-COVID. „Aproape sigur vom avea nevoie”

După ce a fost ţinută sub observaţie, fata a fost trimisă acasă, însă i-a fost atrasă atenţia că dacă va avea probleme de sănătate, să meargă de urgenţă la spital.

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică fac verificări în acest moment la centrul de vaccinare și urmează să stabilească în ce măsură pot elibera un astfel de document.

Citeşte şi: Scandal pe piaţa energiei electrice: Există furnizori care au contracte cu clienţii casnici, dar nu le mai pot livra energie. Măsurile dure anunţate de ministrul Energiei!