Adolescentă moartă după ce şi-a pus inel gastric. Fata era umilită la şcoală pentru că era grasă

O adolescentă în vârstă de 14 ani, din Grecia, a murit la scurt timp după ce şi-a pus inel gastric. Fata era umilită de colegii de la şcoală din cauza kilogramelor în plus. Părinţii adolescentei acuză medicii de malpraxis.

22 iun. 2021, 15:45
Adolescentă moartă după ce şi-a pus inel gastric. Fata era umilită la şcoală pentru că era grasă
Adolescentă moartă după ce şi-a pus inel gastric. Fata era umilită la şcoală pentru că era grasă

Adolescentă moartă după ce şi-a pus inel gastric. Fata în vârstă de 14 ani a fost operată la o clinică privată din Grecia. Decizia a fost luată de întreaga familie, pentru că adolescenta era umilită la şcoală de colegi din cauza kilogramelor în plus.

Adolescentă moartă după ce şi-a pus inel gastric

Părinţii fetei spun că aceasta aştepta cu nerăbdare să intervenţia chirurgicală. Tatăl acesteia acuză medicii de malpraxis şi spune că fiica sa avea dureri mari după operaţie.

„Aștepta cu nerăbdare să se opereze, ca să poată pierde în greutate și pentru ca ceilalți copii de la școală să înceteze să-și mai bată joc de ea. Trebuie subliniată eroarea medicală, nu bullying-ul. Copilul meu a trebuit să slăbească, deoarece dietele și exercițiile fizice nu au funcționat. Ne-am dus la un profesionist, care este considerat o autoritate în domeniu, și l-am întrebat cum poate slăbi fata mea, iar el a răspuns că există această metodă, cel mai puțin dureroasă, cu recuperare rapidă, așa că am decis să montăm un inel gastric”, a declarat părintele Vissarion Kantounis pentru protothema.gr, citat de observatornews.ro.

Citeşte şi Tânără de 17 ani, găsită moartă în fosta baie publică din Ploieşti. Iubitul în vârstă de 40 de ani e principalul suspect

Părintele îl acuză pe medicul chirurg că nu l-a informat despre riscuri montării inelului gastric

„Copilul meu a plecat în cer din cauza unei erori medicale. Dacă medicul ne-ar fi spus că această operație implică aceste riscuri, nu am fi făcut-o copilului nostru. Doctorul nu ne-a spus nimic, de ce? Nu am avut informații complete despre procedură și recuperarea post-chirurgicală și, bineînțeles, nu am știut niciodată că ar putea să apară complicații”, a mai declarat tatăl fetei.

Părintele Visarion spune că medicul a plasat inelul gastric incorect, lucru care i-a provocat fiicei lui dureri chinuitoare, fără a primi niciun medicament.

„Operația a avut loc marți, miercuri am părăsit centrul medical, vineri am dus-o de grabă la spital, pentru că ne-am dat seama că are tahicardie. S-a topit în interior, lichidul gastric umpluse abdomenul, a ars totul. Nu am nicio problemă cu administrația și spitalul, problema mea este medicul, care nu trebuie să mai opereze”, a mai spus Vissarion Kantounis, care este decis să-l dea pe medic în judecată.

Citeşte şi Şi-a găsit mama moartă în cadă. Tânăra de 25 de ani s-a electrocutat în timp ce vorbea la telefon