Adrian Gheorghe – revocat din funcţia de preşedinte al CNAS. Tătaru şi Moldovan revin la Ministerul Sănătăţii

Adrian Gheorghe va fi înlocuit de Adela Cojan, căreia îi luase locul la şefia CNAS tot printr-o decizie a premierului Florin Cîţu.

09 sept. 2021, 22:16
Adrian Gheorghe – revocat din funcţia de preşedinte al CNAS. Tătaru şi Moldovan revin la Ministerul Sănătăţii

Adrian Gheorghe a fost revocat joi din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată în Monitorul Oficial.

Prin aceeaşi decizie, Adela Cojan, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, va exercita atribuţiile preşedintelui CNAS până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii.

Bugetul pe acest an Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este de 44,8 miliarde de lei, fiind una dintre instituțiile publice cu cel mai mare buget din țară.

Florin Cîţu, replică pentru USR PLUS pe tema vaccinării: „Nu trebuie să căutăm vinovaţi. Mi se pare hilar să spui că această campanie de vaccinare este a premierului”
Adrian Gheorghe a fost o numire controversată de la început. La cîteva luni după numire, senatoarea PSD Gabriela Firea a adresat premierului Florin Cîțu o interpelare parlamentară, în care amintea prevederile legii 95/2006, conform cărora la șefia CNAS nu poate fi numit decît un cetățean român cu domiciliul în țară și avînd calitatea de asigurat.

Se întoarce vechea gardă din pandemie – Cîțu i-a numit consilieri onorifici pe Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan

Premierul Florin Cîţu a decis acordarea calităţii de consilier onorific al prim-ministrului lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii. Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Tot joi, şeful Executivului le-a acordat calitatea de consilier onorific al premierului lui Horaţiu Moldovan şi lui Septimiu-Rareş Szabo, prin alte două decizii apărute în Monitorul Oficial.

Campanie dură pentru vaccinarea anti-covid. Cum arată plămânii a patru pacienţi nevaccinaţi
Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan sunt oamenii care au gestionat pandemia în România, în 2020, în calitate de ministru al Sănătății, respectiv de secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Septimiu Szabo este un expert al Comisiei Europene, pe care ministrul fondurilor europene Cristian Ghinea l-a prezentat în februarie 2021 ca fiind omul care se va ocupa de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Tot în februarie, acesta a fost numit consilier onorific al vicepremierului Dan Barna.