ADRIAN IOVAN a murit cu gândul la fiul său. Ce a strigat pilotul, cu ultimele puteri

Adrian Iovan şi-a strigat copilul cu ultimele puteri, în momentul în care a simţit că se duce. Pilotul aeronavei care a efectuat o aterizare forţată în Apuseni s-a stins cu gândul la copilul său, Albert, în vârstă de 7 ani.

22 ian. 2014, 13:19
ADRIAN IOVAN a murit cu gândul la fiul său. Ce a strigat pilotul, cu ultimele puteri

ADRIAN IOVAN a murit într-un teribil accident aviatic. Lipsa de coerenţă a unui întreg sistem a făcut un rău ireparabil unui copil care nu bănuia că nu-şi va mai vedea vreodată părintele. Adrian Iovan a murit cu gândul la fiul său în vârstă de 7 ani, Albert, pe care îl are cu cea de-a doua soţie, creatoarea de modă Romaniţa Iovan. Simţind că se stinge, pilotul a vrut ca băiatul său care îl aştepta acasă, în Bucureşti, să afle cât de tare l-a iubit.

Albert, te iubesc!„, a strigat Adrian Iovan cu ultimele puteri, în momentul în care a simţit că se duce, potrivit libertatea.ro.

Mărturia cutremurătoare a fost făcută de unul dintre localnicii care au găsit victimele accidentului din Apuseni.

CITEŞTE ŞI: Ultima postare pe Facebook a lui Adrian Iovan! Vezi ce a scris pilotul cu 24 de ore înainte să moară

ADRIAN IOVAN a murit fără a lăsa un testament. Avocatul lui, Cristian Sârbu, a declarat că va lua legătura atât cu Romaniţa Iovan, în numele lui Albert, băiatul pilotului, cât şi cu Irina, fata lui Adrian din prima căsătorie. Cei doi copii ai lui Adrian vor primi cotă-parte din moştenirea lăsată de pilot. În cazul în care Adrian avea ipoteci, şi banca va lua partea ei.

„Adrian Iovan nu mi-a lăsat niciun testament, pentru că nu s-a pus niciodată problema în acest fel. Nu ştiu dacă avea asigurare de viaţă. Nu o cunosc pe fiica lui Adrian Iovan, pentru că e plecată în străinătate. Ea ştie de mine, dar n-am vorbit niciodată. În termen de şase luni se va face succesiunea. Dacă Adrian Iovan avea ipotecă pe vreunul dintre imobilele deţinute, sigur banca îşi va lua partea ei, pentru că ei sunt asiguraţi. Adrian Iovan se sacrifica pentru a-i salva pe alţii, aşa cum s-a şi văzut, a murit el ca să-i salveze pe ceilalţi. Nu am apucat să vorbesc cu Romaniţa până acum, dar urmează să iau legătura cu ea”, a explicat avocatul, potrivit click.ro.

Trupul neînsufleţit al pilotului ADRIAN IOVAN va fi adus miercuri în Bucureşti şi va fi depus la capela Cimitirului Bellu Catolic. Adrian Iovan are o fiica de 30 de ani din prima căsătorie, iar aceasta se va ocupa de înmormântarea pilotului.

Pilotul Adrian Iovan şi-a pregătit mormântul încă de acum o lună. La finalul anului 2013, după ce şi-a îngropat tatăl, ADRIAN IOVAN le-a cerut muncitorilor din Cimitirul Bellu Catolic să-i pregătească şi lui mormântul.

Imediat dupa ce şi-a înmormântat tatăl, domnul Iovan mi-a cerut să-i aranjez şi lui mormântul, lângă cel al părinţilor. M-a rugat să-i pun o pală de elice, aşa cum se pune la aviatori şi să-i pun şi poza din tinereţe, dar şi numele, cu funcţia pe care a avut-o. Este foarte trist ce s-a întâmplat, şi-a presimţit moartea„, a declarat unul dintre muncitorii din cimitir.

Citeşte şi: ADRIAN IOVAN a murit cu gândul la fiul său. Ce a strigat pilotul, cu ultimele puteri

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

ADRIAN IOVAN A MURIT. Pilotul avionului aterizat forţat luni după-amiază, în Munţii Apuseni, a murit, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, fără a preciza numele acestuiat. Victimele accidentului aviatic au fost găsite la câteva ore de la tragedie de către un pădurar.

Un localnic dintre cei care au luat parte la operaţiunea de salvare după accidentul aviatic din Munţii Apuseni a declarat într-o intervenţie la România TV că pilotul Adrian Iovan a murit. 

CITEŞTE ŞI: ACCIDENT AVIATIC. Explicaţie INCREDIBILĂ a ministrului Radu Stroe. „STS sau SRI trebuiau să intervină” VIDEO

Coordonatorul Programului Naţional de Transplant, Victor Zota, a declarat luni seară, că medicul rezident care se afla în avionul prăbuşit în munţii Apuseni a decedat, potrivit Agerpres.

‘Colega rezident nu a supravieţuit. Nu a supravieţuit în urma resuscitării. Nu avea voie o echipă de profesionişti să apeleze la voluntari. Ar fi trebuit să fie găsiţi în aproximativ o oră’, a spus Zota.

El a adăugat că a vorbit de cel puţin şase ori cu medicul Zamfir de la Institutul Clinic Fundeni care s-a aflat în avion.

UPDATE 6:15 Răniţii în accidentul aviatic sunt conştienţi, fiind internaţi la terapie intensivă

De ce s-a prăbuşit avionul. Mărturia ŞOCANTĂ a unui supravieţuitor VIDEO

Medicul şef al UPU Cluj, adela Golea, a declarat, marţi dimineaţă, că toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic de la graniţa judeţelor Alba şi Cluj sunt conştiente şi au fost internate la Terapie Intensivă, nefiind necesar transferul pacienţilor în alte oraşe.

„În serviciul de Primiri Urgenţe au fost aduse cinci victime, conştiente toate, stabile hemodinamic şi respirator. Una prezintă fractură de bazin, fractură de femur pe stânga, un traumatism toracic, a fost internată pe terapie intensivă. A doua venită tot cu maşina de victime multiple prezintă un traumatism cranio-cerebral minor, o contuzie cervicală, un traumatism toracic şi de bazin, a mers tot pe terapie intesivă. A treia victimă prezintă un traumatism de coloană, cu fractură de coloană dorsală D10 şi cu un traumatism toracic cu fractură de coaste. A patra victimă prezintă un traumatism cranian, traumatism de coloană cervicală şi coloană dorso-lombară şi asociat prezintă un traumatism de gleznă dreaptă cu plagă. A cincea victimă prezintă un traumatism de coloană dorso-lombară cu hematom la nivelul bazinului. Toţi vor fi internaţi pe Terapie Intenivă,” a declarat Golea.

Conform sursei citate, nu este necesar transferul pacienţilor în alte oraşe, dar, dacă rudele vor cere acest lucru, se poate face şi acest lucru.

Un avion cu personal medical la bord s-a prăbşit, luni după-amiază, la limita judeţului Cluj cu Alba, în apropierea localităţii Fântânele, într-o zonă greu accesibilă, potrivit România TV. În aeronava care a decolat de pe Aeroportul Băneasa spre Oradea se aflau mai multe cadre medicale. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan.

CITEŞTE ŞI:ADRIAN IOVAN, obligat de criză să piloteze avioane şi la pensie. Declaraţii cutremurătoare

Avionul a decolat de pe Aeroportul Băneasa din Bucureşti în jurul orei 13.30 şi se îndrepta spre Oradea. La bord erau patru medici şi un medic rezident care mergeau să recolteze organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Incidentul aviatic a fost anunţat la serviciul unic de urgenţă 112, la ora 16.16, de către o persoană care se afla în avion. Bărbatul a anunţat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă şi că sunt persoane rănite.

Forţe impresionante s-au mobilizat imediat pentru găsirea victimelor. Salvatorii au fost nevoiţi să pornească pe jos în căutarea victimelor. Au scotocit fiecare metru de munte, conştienţi că starea răniţilor se agravează. Echipaje SMURD, ambulanţe, jandarmi şi salvamontişti din patru judeţe au plecat spre locul în care a căzut avionul.

ADRIAN IOVAN, cinci ore încarcerat

Salvatorii au ajuns la victime după mai bine de cinci ore. A fost prea târziu pentru pilotul Adrian Iovan.

O echipă de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică se va deplasa la locul accidentului aviatic produs luni, la limita județelor Cluj și Alba, în vederea acordării de sprijin în cercetarea locului faptei. Echipa este formată din experți în accidente aviatice, fiind condusă de directorul I.N.C. – I.G.P.R.. Ofițerii specialiști vor efectua cercetarea la fața locului, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia.

Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor. Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir. După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni.