MĂRTURII DIN INFERN: Am pus cadavrul lui Iovan pe targă, l-am legat cu chingi şi l-am coborât pe nişte brazi

Un sătean a povestit la România TV cu a decurs operaţiunea de coborâre a lui Adrian Iovan din pădure până în satul Horea, unde a fost preluat de echipajele SMURD. Targa cu trupul lui Adrian Iovan a fost transportată la un moment dat pe lemne de brad tăiate din pădure.

22 ian. 2014, 21:21

Marius Dobrea este omul care a recuperat corpul lui Adrian Iovan din mijlocul pădurii şi l-a predat echipajului SMURD. Dacă nu era el şi tractorul lui cadavrul lui Adrian Iovan mai rămânea ore bune în frig şi vânt, practic toată noaptea de luni spre marţi, păzit doar de câţiva jandarmi.

Marius Dobrea a povestit la România TV cum a decurs operaţiunea de căutare a victimelor accidentului aviatic şi cum s-au mobilizat să pornească la drum.

„Am plecat toţi în jur de ora 19. Am venit prima oară în comună, nu ştiam în ce direcţie să mergem. Tot am stat la televizor, am auzit ba că-i colo că e dincolo şi am coborât până în centrul comunei, că satul e răsfirat pe dealuri. Apoi ne-am hotărât în ce direcţie să o luăm.

Ne-am dus cu tractorul, cu o remorcă mai mică după el. Pe drum ne-am mai întâlnit cu nişte jandarmi, ne-am pus toţi în remorcuţă şi tot am mers la deal. N-am ajuns chiar până acolo cu tractorul. La un moment dat am coborât şi am mers pe jos până la epavă. Tractorul este al meu, eu am vrut să plec cu el, în căutarea lor, din proprie iniţiativă. Am mai sunat un vecin, pe unul, pe altul, am zis să facem şi noi ce putem. Zăpada era de 40-50 cm, jandarmii nu putuseră nici ei să mai înainteze cu maşinile şi au luat-o pe jos. Aşa i-am ajuns noi din urmă şi i-am luat cu tractorul. Cu lanţuri pe roţi şi tot era să rămân înţepenit în unele locuri, din cauza zăpezii„, a declarat săteanul, pentru România TV.

Vezi şi Imagini DRAMATICE de la locul tragediei. Ce au VĂZUT victimele, când s-au PRĂBUŞIT cu avionul VIDEO

Marius Dobrea a povestit cum au decurs lucrurile o dată ce grupul său şi jandarmii au ajuns la locul accidentului. „Înainte cu vreo 20 de minute să ajungem noi acolo răniţii fuseseră luaţi. Când am ajuns noi acolo i-am găsit la faţa locului pe cei de la ISU. Erau jandarmi de la Alba şi cei de la Cluj. Jandarmii de la Cluj s-au uitat pe GPS, au zis că nu-i al lor şi au plecat. Aşa au rămas jandarmii de la Alba, pe care i-am adus noi, să păzească epava.

Citeşte şi ADRIAN IOVAN, păzit de lupi cu arma, până la descarcerare

Am rămas şi noi acolo, vreo 6-7 săteni, am stat cu jandarmii, am aşteptat Criminalistica. Au venit noaptea târziu, pe la 2-3, au făcut poze, şi-a făcut fiecare treaba. Noi am zis unde să mai plecăm acum, noaptea-i dusă.

Pompierii au pornit generatorul, au tăiat fiarele şi l-am scos din avion pe Adrian Iovan. L-am pus pe o targă de aluminiu, l-am legat de targă cu o chingă, am pus o pătură pe el şi l-am transportat vreo 200-300 de metri, distanţa de la epavă, din pădure, până la un loc deschis. Acolo am tăiat nişte brazi, l-am pus pe ei şi l-am transportat cu un tractor până la tractorul meu. Apoi l-am pus în remorcă la mine şi am coborât până la magazinul sătesc, de unde l-a preluat un echipaj SMURD. Dacă plecam noi, ăştia care am fost cu tractorul, probabil îl recuperau tocmai dimineaţa„.

Citeşte şi Epava AERONAVEI a fost coborâtă din munţi cu TRACTOARELE. Vezi ce a mai rămas din AVION VIDEO