ADRIAN IOVAN, păzit de lupi cu arma, până la descarcerare

Adrian Iovan a rămas încarcerat ore bune în epava avionului BN 52 în care şi-a găsit sfârşitul, luni, după o aterizare forţată în Apuseni. Scoaterea cadavrului dintre fiarele contorsionate nu a reprezentat o prioritate pentru autorităţi, care s-au preocupat iniţial de ducerea supravieţuitorilor în comuna Horea, unde au primit primele îngrijiri medicale, înainte de a fi transportaţi la spital.

RomaniaTV.net
22 ian. 2014, 13:42

Cinci ore le-a luat autorităţilor să descarcereze trupul neînsufleţit al pilotului Adrian Iovan din epava avionului cu care transporta mai mulţi medici spre Oradea, pentru a participa la o operaţie de prelevare de organe.

Prăbuşit în jur de ora 16.00, avionul a fost găsit de autorităţi abia în jurul orei 22.00, iar la acel moment prioritatea a fost acordarea primului ajutor celor cinci supravieţuitori. Trupul Aureliei Ion fusese deja transportat de localnicii care au ajuns primii la epavă, înaintea autorităţilor, însă cadavrul pilotului Adrian Iovan a rămas încarcerat până spre ora 3.00 dimineaţa. Până atunci, jandarmii ajunşi la faţa locului şi localnici veniţi să dea o mână de ajutor au păzit perimetrul de lupi cu armele, dar au făcut şi un foc pentru a ţine sălbăticiunile la distanţă.

CUTREMURĂTOR. Au apărut PRIMELE IMAGINI cu ADRIAN IOVAN MORT. A murit cu mâna pe manşă

Pompierii voluntari de la Abrud au povestit că ei au venit cu toată aparatura necesară pentru descarcerare, dar nu li s-a permis să intervină înainte de sosirea criminaliştilor în zonă.

Un localnic a povestit că a ajutat efectiv la scoaterea cadavrului din avion, iar apoi trupul a fost transportat cu tractorul până în comuna Horea, aflată la aproximativ 5 kilometri distanţă, iar de acolo a fost dus dimineaţă la morga din Câmpeni.

Mărturii INCREDIBILE ale primului om care a ajuns la epavă

ACCIDENT AVION. Gheorghe Trif, localnicul ajuns primul la locul accidentului aviatic, spune că prima echipă de intervenţie cu care s-a întâlnit după găsirea răniţilor nu avea niciun fel de dotare, nici măcar o trusă de prim-ajutor, iar reacţia medicului Radu Zamfir a fost: „Nu aşa se procedează!”.

ACCIDENT AVIATIC. Trif a ajuns la locul accidentului împreună cu doi consăteni, Gheorghe Giurgiu şi Argentin Toader, ca urmare a îndrumărilor primite de la şeful de post din comuna Albac, judeţul Alba, care avea coordonatele locului unde se afla epava. Odată ajunşi la victime, cei trei localnici au anunţat că i-au găsit şi, după aproximativ jumătate de oră sau chiar mai mult, timp în care nimeni altcineva nu a ajuns la ei, au urmat îndrumările doctorului Zamfir, împreună cu care au început să coboare spre poalele muntelui, ducând-o pe braţe pe studenta aflată în stare de inconştienţă.

ADRIAN IOVAN a murit cu gândul la fiul său. Ce a strigat pilotul, cu ultimele puteri

El a spus că prima echipă de salvatori cu care s-au întâlnit, care probabil era de la Salvamont, venise fără niciun fel de echipament de prim ajutor: „Salvamont a venit cu mâinile în buzunar. Nu aveau targă, aveau doar casca pe cap. Când a văzut domnul doctor Zamfir, a spus – e citat – «Eu sunt medic, domnişoară, sunt doctorul Zamfir. Nu aşa se procedează!»”, a relatat Trif.

Primul DOCUMENT OFICIAL despre tragedia din Apuseni. FILMUL EVENIMENTELOR şi cum ar fi trebuit să se acţioneze

ADRIAN IOVAN a emis semnal S.O.S. O aeronavă Wizz Air a recepţionat SEMNALUL DE ALARMĂ

ADRIAN IOVANa emis măcar o alerta de urgenţă. Ştim sigur asta din înregistrarea mesjului trimis de către un echipaj Wizz Air către turnul de control Cluj.

Avionul avea o baliză ELT ( Emergency Locator Transmiter ) care a functionat, a transmis cel putin o alerta pe frecvența 121,5 MHz și a fost recepționată cel putin de catre un zbor WIZZ-Air care a raportat controlului de zbor de la Cluj (LRCJ). Datele transmise de baliză nu au putut fi decriptate din cauza lipsei de raspuns de la COSPAS – SARSAT.

Au existat informaţii de le aeronavele in Zbor despre emisia staţiei ELT a aeronavei YR-BNP dar nu a existat Informare de la centrul COSPAS-SARSAT, prin centrul alocat de la Moscova (MCC), fiind ulterior contactat MCC de către ROMATSA (telephonic si e-mail), fără niciun rezultat.

Adrian Iovan va fi inmormantat la Cimitirul Bellu Catolic

Adrian Iovan, pilotul care si-a pierdut viata in accidentul aviatic petrecut luni dupa-amiaza, la Cluj, va fi inmormantat la Cimitirul Bellu Catolic. Cu adevarat socanta este dorinta lui Adrian Iovan ca mormantul sau sa fie aranjat inca de anul trecut. Dupa ce mama lui a murit in 2006, iar tatal lui a incetat din viata anul trecut, pilotul anticipa ca sfarsitul sau este aproape.

Conform wowbiz.ro, imediat dupa ce si-a inmormantat tatal, Adrian Iovan le-a solicitat celor de la Cimitirul Bellu Catolic sa i se aranjeze si lui mormantul. Adrian Iovan va fi inmormantat langa parintii sai si a trasat indicatii clare in legatura cu modul in care isi dorea sa arate mormantul lui. “Imediat dupa ce si-a inmormantat tatal, domnul Iovan mi-a cerut sa-i aranjez si lui mormantul, langa cel al parintilor! M-a rugat sa-i pun o pala de elice, asa cum se pune la aviatori, si sa-i pun si poza din tinerete, dar si numele, cu functia pe care a avut-o” a declarat unul dintre muncitorii din cimitir, conform sursei amintite.