Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, condamnat definitiv la cinci ani şi zece luni de închisoare

Primarul Adrian Mladin a fost condamnat definitiv, joi, de instanţa supremă, la cinci ani şi zece luni de închisoare cu executare, în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri, astfel că îşi pierde mandatul la Primăria Jilava. Apostol Muşat, fostul primar al comunei Snagov, acuzat de fapte de corupţie în acest dosar, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare.

14 iul. 2016, 12:59
Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, condamnat definitiv la cinci ani şi zece luni de închisoare

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au redus astfel pedepsele primite, în 28 martie 2014, la Curtea de Apel Bucureşti, în cazul lui Adrian Mladin, de la şapte ani la cinci ani şi zece luni, iar pentru Apostol Muşat, de la cinci la patru ani de închisoare.

În acelaşi dosar, Ovidiu Szasz a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, Marinică Bozdoro a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare, iar Ion Scaeteanu, Vildan Suliman şi Gheorghe Roman au fost condamnaţi tot la trei ani de închisoare, dar cu suspendare.

Instanţa le-a condamnat pe Roxana Curpene şi Eugenia Cuţaru la câte doi ani de închisoare, dar şi în cazul acestora a dispus suspendarea executării pedepselor.

Judecătorii au mai decis ca Adrian Mladin să îi restituie lui Puiu Florian suma de 50 000 de euro, echivalentul în lei la cursul BNR la data restituirii.

Decizia instanţei supreme este definitivă, inculpaţii condamnaţi la pedepse cu executare urmând să fie încarceraţi.

Adrian Mladin este în arest preventiv, măsură luată într-un alt dosar, în care în 11 iulie a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de luare de mită, spălare a banilor şi fals în declaraţii.

Primarul din Jilava, trimis în judecată pentru luare de mită şi spălare de bani

Mladin a obţinut, la alegerile locale din 5 iunie, un nou mandat de primar, el candidând ca independent. În urma condamnării definitive la o pedeapsă cu executare, Mladin îşi va pierde mandatul de primar.

Apostol Muşat este încarcerat din 10 martie, când a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru conflict de interese.

În dosarul în care joi a primit o pedeapsă cu executare, Adrian Mladin a fost găsit vinovat de faptul că, în calitate de primar al comunei Jilava, i-a pretins lui Puiu Florian, denunţător în cauză, suma de 500.000 de euro, din care, în 19 septembrie 2011, a primit 50.000 de euro, pentru a dispune întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului, în suprafaţă totală de 23,8 hectare, iar loturile să fie alipite.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Apostol Muşat că, în calitate de primar al comunei Snagov, a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lui Mladin şi a directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Ilfov şi că ar putea să grăbească demersurile de obţinere a documentelor cadastrale pentru denunţător. În schimb intervenţiei, Muşat i-ar fi pretins denunţătorului, atât direct cât şi prin intermediul lui Ion Scaeţeanu, 1,1 milioane de euro.

ANI: Primarul din Jilava nu poate justifica o avere de un milion de euro