Adrian Sârbu, la DNA, în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD. UPDATE

Omul de afaceri Adrian Sârbu s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție, în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD. Sârbu a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, la intrarea în sediul DNA. Şi Sorin Roşca Stănescu a fost, joi, la DNA, unde a fost audiat în acelaşi dosar penal.

14 ian. 2016, 11:37
Adrian Sârbu, la DNA, în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD. UPDATE

Adrian Sârbu a părăsit sediul DNA, în jurul orei 15.00, după circa o oră de audieri. La fel ca la sosirea, omul de afaceri nu a vrut să facă declaraţii jurnaliştilor.

Sorin Roșca Stănescu și Adrian Sârbu au fost audiați, joi, de procurorii DNA, în dosarul creditelor luate de la BRD.

Roșca Stănescu a declarat că citarea lui de către procurori este de fapt dirijată de Traian Băsescu, cel care ar controla și în continuare Justiția. Roșca Stănescu susține că este hărțuit pentru că face dezvăluiri incomode, în calitate de jurnalist.

„Ma aflu in acest loc şi nu in altă parte, nu fiindca m-as simti cu ceva vinovat pentru vreo incalcare a unei legi, ci pentru ca m-am luptat cu sistemul. Aşa am făcut întotdeauna. Am facut-o pe vremea lui Ceausescu şi cu toti ceilalti sefi de stat. În acest moment, acest sistem este mâna lui Traian Băsescu, este controlat in continuare de Traian Basescu. Acesta este motivul pentru care  ma aflu aici. Am primit avertismente sa ma potolesc si sa nu mai scriu despre sistem. Nu voi renunţa să o fac„, a declarat SRS, la sosirea la DNA.

Întrebat cum a luat creditul, STS a spus: „Dincolo de ce am spus ca sunt absolut inocent în privinţa asta, sunt executat cu toate bunurile mele, cu toate conturile pe care le-am avut  cu mult inainte sa se declanseze vreo ancheta. Nu am avut nimic de castigat de pe urma acestui credit„.

Sorin Roșca Stănescu şi Adrian Sârbu sunt cercetați în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD. Anchetatorii susțin că omul de afaceri Adrian Sârbu ar fi luat un credit de la BRD de patru milioane de dolari și ar fi girat pentru sumă cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internațional.

Fostul senator Sorin Roșcă Stănescu ar fi contractat un credit pentru investiții de trei miliioane de euro. Ratele nu au fost achitate, iar garanțiile depuse au fost insuficiente pentru că banca să poată recupera banii.