Adrian Sârbu a rămas fără COSTUME în ARESTUL Poliţiei Capitalei

Un deţinut care a fost mutat din arestul Poliţiei Capitalei la Peniteciarul Rahova a plecat şi cu două costume ale lui Adrian Sârbu. Acelaşi deţinut a vrut să plece şi cu televizorul din camera lui Alin Cocoş, informează România TV.

RomaniaTV.net
12 feb. 2015, 10:43
Adrian Sârbu a rămas fără COSTUME în ARESTUL Poliţiei Capitalei

Incidentul care îl priveşte pe Adrian Sârbu a avut loc miercuri în timp ce patronul Mediafax Group se afla la Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit România TV, un deţinut a luat din depozit, pe lângă lucrurile sale, şi două dintre costumele lui Adrian Sârbu. De asemenea, deţinutul a vrut să plece şi cu televizorul din celula lui Alin Cocoş, susţinând că este pe numele lui.

După incident, Adrian Sârbu le-a spus poliţiştilor că el este cel care i-a dat deţinutului costumele.

Instanța supremă i-a respins lui Adrian Sârbu contestația și a menținut decizia de arestare preventivă dată pe 4 februarie de Curtea de Apel București.

De asemenea, avocata Liana Petrovici va fi cercetată în continuare sub control judiciar.

Adrian Sârbu a fost reținut săptămâna trecută de procurorii de la Parchetul General, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală (două acte materiale), spălare de bani (două acte materiale) și instigare la delapidare.

Motivare CAB: Adrian Sârbu a fost arestat deoarece poate influenţa martorii şi suspecţii din dosar

Procurorii de la Parchetul General susțin că, la solicitarea lui Adrian Sârbu, inculpații Liliana Șerban, Roxana Dorina Grigoruță, Eugenia Bălan (arestată în altă cauză), Sorin Dinu, Daniela Reghină Cozac (cercetată în stare de libertate), Rodica Crisbășan și Dragoș Chiș, împreună cu Diana Atanasiu și Dragoș Eremia, au folosit o schemă infracțională în scopul sustragerii de la plata taxelor către bugetul de stat, schemă în care au fost interpuse mai multe societăți comerciale, care au derulat operațiuni fictive, în intervalul 2011 — 2014, în relația cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societățile din grupul Mediafax (SC Mediafax Grup SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL).

Adrian Sârbu deține 87% din acțiunile SC Alerria Management Company SA, societate ce are 99,41378% din SC Mediafax SA, 95% din acțiunile SC Apropo Media SRL și 50% din SC Mediafax Group SA (restul de 50 de procente fiind deținute în cote egale de SC Mediafax SA și SC Apropo Media SRL).

Adrian Sârbu a fost arestat pentru 30 de zile