Adrian Severin, scrisoare halucinantă către ambasadorul SUA: „Românii ar prefera apropierea de Rusia”

Fostul europarlamentar Adrian Severin a publicat pe blogul personal o scrisoare deschisă pe care i-a adresat-o noului ambasador al SUA în România, Hans Klemm. În documentul menţionat, Severin pune la zid politica externă a SUA în regiune, activităţile diplomatice ale Ambasadei americane la Bucureşti şi acuză "statul poliţienesc" pe care l-ar fi impus SUA în România.

19 aug. 2015, 11:44
Adrian Severin, scrisoare halucinantă către ambasadorul SUA: „Românii ar prefera apropierea de Rusia”

Scrisoarea lui Adrian Severin, adresată ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, este semnata „Prof. dr. Adrian Severin” in calitatea lui de fost Presedinte al Adunarii Parlamentare a OSCE (2000-2002), fost ministru de Externe (1996-1997) si fost vicepremier pentru reforma (1990-1991), potrivit hotnews.ro.

Acesta isi incepe scrisoarea prin a bate obrazul SUA pentru ca nu au avut un ambasador la Bucuresti de cativa ani, lasand de inteles ca parteneriatul strategic SUA-Romania nu e intangibil: „pentru motive care nu pot constitui o scuza, a decis sa reduca la nivel de insarcinat cu afaceri reprezentarea ei diplomatica intr-un stat care oficial ii este (inca) partener strategic (in plan bilateral) si aliat (in NATO).”

Adrian Severin sustine ca noul ambasador vine intr-un moment in care „se poate conchide fara dubiu ca toate tintele politice declarate ale SUA in Romania au fost ratate si principalele demersuri politice americane de aici au esuat”.

Fostul ministru de externe continua cu un val de acuze, reprosuri la adresa SUA si a politicii americane in Romania si in regiune, de la lupta contra coruptiei la pozitionarea fata de Romania ca tara aflata intre punctele fierbinti Ucraina/Moldova, Caucaz, Turcia, Grecia, Serbia si Ungaria.

Mai mult, Severin reclamă faptul ca romanii ar fi ajuns sa prefere Rusia Americii, ca „solutie optima pentru supravietuirea lor ca natiune libera, adica pentru evitarea statutului de protectorat (american)”.

SCRISOAREA INTEGRALĂ o puteti citi AICI