Adrian Streinu-Cercel: Cei care nu vor să poarte mască să-şi asume riscul îmbolnăvirii

Adrian Streinu-Cercel avertizează că doar dacă purtăm mască şi respectăm măsurile sanitare putem învinge coronavirusul. 

RomaniaTV.net
20 sept. 2020, 15:59
Adrian Streinu-Cercel: Cei care nu vor să poarte mască să-şi asume riscul îmbolnăvirii

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” spune că cei care refuză să poarte mască trebuie să-şi asume riscul îmbolnăvirii. 

„În ultima perioadă am văzut mesaje de genul: ‘haideți să izolăm virusul, nu să ne izolăm pe noi!’. Absolut corect! Acest slogan este foarte bun. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să avem grijă de noi.

Dacă nu avem grijă de noi, nu ne apără nimeni. Oricât de puternic ar fi statul, uitați-vă la SUA, degeaba! Sfatul meu este: haideți să ne protejăm pe noi înșine! Pentru a ne proteja pe noi înșine trebuie să purtăm mască tot timpul. Am ieșit din casă, am ieșit cu masca pe figură. Masca trebuie să acopere și nasul, și cu gura! Banda metalică de deasupra trebuie amprentată pe conturul nasului și a obrajilor. Dacă este pusă de formă, lasă zone prin care aerul pătrunde și, o dată cu aerul care pătrunde, evident că poate pătrunde și virusul.

Dacă aceste lucruri ar fi puse în practică, în decurs de șase-opt săptămâni, am putea să izolăm circulația virusului.

Cei care nu vor să poarte mască, nu au decât să facă ce doresc, dar să-și asume și riscul îmbolnăvirii!”, a spus Adrian Streinu-Cercel la Realitatea Plus.

Citeşte şi BILANŢ CORONAVIRUS 20 septembrie 2020. Ministrul Sănătăţii vorbeşte de „al doilea val”. Duminică, 1.231 de cazuri noi

Până astăzi, 20 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 112.781 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

89.771 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.231 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.435 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 19.09.2020 (10:00) – 20.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (20 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București.