Adrian Streinu-Cercel, previziuni sumbre pentru România. „În mai puţin de o lună ajungem ca Italia”

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institului Matei Balș, a vorbit despre pericolul care îi pândește pe români, dar și motivul pentru care cetățenii sunt atât de expuși infectării cu coronavirus.

24 mart. 2020, 10:22
Adrian Streinu-Cercel, previziuni sumbre pentru România. „În mai puţin de o lună ajungem ca Italia”

Adrian Streinu-Cercel le-a explicat românilor de ce avem nevoie în această perioadă pentru a ne feri de un pericol mare provocat de transmiterea comunitară cu coronavirus. Acesta a explicat că această transmitere este datorată existenței mizeriei în jurul nostrum și în același timp, nerespectării regulilor de igienă obligatorie.

Molnar Geza, virusolog, ANUNŢ ÎNGRIJORĂTOR despre pandemia de COVID-19. „Vor fi două vârfuri în România”

„Problema e alta și dacă nu o rezolvăm în mai puțin de o lună ajungem ca Italia. Trebuie să evităm murdăria, pe românește! Avem nevoie să folosim apă și săpun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitară a coronavirusului. Este cel mai important! Românii trebuie să înțeleagă că e nevoie să stea în case”, a spus Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

„Dacă se ajunge la prolema suportului spitalelor, deja problema este pierdută din mână. Nu trebuie să ajungem să avem pacienți internați în spital”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Coronavirus nu mai fi stăpânit. Şeful de la „Victor Babeş”: „E greu de crezut că miile de români mai pot fi convinși să stea izolaţi”

Întrebat dacă existența unui număr mai mare de teste, care va putea fi făcut populației, va putea asigura un control asupra răspândirii virusului, medicul a răspuns: În mod categoric, nu! Testarea îți pune un diagnostic și atât. Nu-ți spune nici de câte ori s-a spălat ăla pe mâini, nici de câte ori s-a dus și a stat cu vecinul la gard. Punem problema total greșit”.