Aeroportul din Bacău a fost REDESCHIS, după ce a fost construită o nouă pistă. Cursele pentru românii care vor să ajungă în Italia

Aeroportul "George Enescu" din Bacău a fost redeschis, duminică, în urma unui proiect amplu de modernizare cu bani europeni. Noua pistă de decolare şi aterizare a fost pusă în funcţiune, după două luni de la ultimul zbor.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 06:51
Aeroportul din Bacău a fost REDESCHIS, după ce a fost construită o nouă pistă. Cursele pentru românii care vor să ajungă în Italia

Aeroportul gestionat de Consiliul Județean Bacău a desfăşurat un proiect de modernizare a pistei, a suprafețelor de mișcare aferente și a sistemului de balizaj. Investiţia s-a ridicat la 35 de milioane de euro, bani europeni.

„După mai multe zile de de teste, încercări și calibrări pentru punerea în funcțiune în condiții de siguranță, Comisia de la Autoritatea Aeronautică, a aprobat, vineri seara, certificarea zborurile pe noua pistă”, a declarat Dorian Pocovnicu, director de dezvoltare la aeroportul din Bacău, conform G4Media.

Modernizarea aeroportului din Bacău a început în 2015 şi a constat în construirea uneui nou terminal de pasageri, a unui turn de control nou, modernizarea străzii aeroportului și lărgirea la patru benzi, respectiv construirea unei noi piste și a căilor de rulare aferente.

Suma investită depăşeşte 60 de milioane de euro, în mare majoritate bani europeni.

Aeroportul din Bacău oferă noi curse spre Italia

Duminică a fost efectuată prima cursă Blue Air pe noua pistă, la Bergamo (Italia). Conducerea aeroportului a anunţat că de luni vor fi efectuate curse și de Wizz Air, pentru multe destinații în Europa, dar și pentru ruta internă.

De ce trenurile spre aeroport nu pot circula decât la 50 de minute? „Soluţia e o linie dublă de cale ferată”