Aeroportul Sibiu, evacuat de urgenţă din cauza unui miros suspect. A fost găsit un spray UPDATE

Un miros înțepător i-a determinat pe reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu să evacueze terminalul de pasageri, informează Turnul Sfatului. La fața locului s-au deplasat și pompierii ISU Sibiu.

RomaniaTV.net
26 iul. 2018, 15:01

UPDATE În jurul orei 18:40 activitatea aeroportului a fost reluată și călătorii au primit aprobarea pentru a intra în terminal. În total 650 de persoane vor pleca cu întârziere, cinci zboruri fiind afectate.

Din primele informații, încă neconfirmate, se pare că mirosul înțepător de la care s-a declanșat totul ar fi plecat de la un tub de spray găsit în incinta aeroportului.

„ISU Sibiu a fost solicitat sa intervină la aeroportul Sibiu pentru identificarea unei substanțe necunoscute, emanate în aeroport. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat echipaje de pompieri cu autospeciale de intervenție și ambulante SMURD. Echipa CBRN a ISU Sibiu a acționat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanței. A fost găsit un spray cu o substanță care provocă iritații și presiune la nivelul cailor respiratorii și ochilor. Împreună cu instituțiile cu rol în gestionarea unor astfel de situații, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproape 400 de persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale. După identificarea substanței, activitatea va fi reluata în aeroport”, au transmis oficial reprezentanții ISU Sibiu.

___________

UPDATE Cursele vor fi întârziate pe Aeroportul Internaţional din Sibiu (AIS), după ce 400 de pasageri au fost evacuaţi de urgenţă joi după-amiază, din cauza unei substanţe necunoscute, care degajă un miros înţepător, a anunţat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Alexandra Păcurar.

Potrivit acesteia, nimeni nu este rănit şi nu are nevoie de îngrijiri medicale.

„Cursele vor fi întârziate. Nu există nicio cursă anulată”, a precizat reprezentanta AIS.

Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au luat deja probe din aer, pentru a depista despre ce substanţă este vorba.

___________

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate.

Din primele informații, se pare că este vorba despre o substanță necunoscută emanată în aeroport. Mirosul puternic nu a cauzat victime. Din partea ISU Sibiu intervine o echipă de pompieri, cu autospeciale de intervenție pentru cercetarea și identificarea substanței, anunță Ramona Nistor, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, citată de Turnul Sfatului.

„Din primele informaţii, se pare ca este vorba despre o substanţă necunoscută emanată în aeroport, fără victime. Intervine Detaşamentul Sibiu cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei”, a anunţat reprezentanta ISU Sibiu.

Reprezentanţii AIS spun că evacuarea terminalului de pasageri din aeroport s-a făcut „datorită unui miros înţepător, pentru a se evita orice neplăceri”. Traficul aerian nu este afectat la AIS, potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului, Alexandra Păcurar.

Este al doilea incident din acest an la AIS, după ce în luna martie, două persoane care au pătruns în incinta aeroportului au escaladat gardul de protecţie, în apropierea remizei de pompieri, la aproximativ o jumătate de kilometru de zonele destinate pasagerilor sau aeronavelor.

Prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, a criticat şi joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, felul în care conducerea AIS şi cea a Consiliului Judeţean gestionează securitatea la aeroport, în perspectiva organizării la Sibiu, în 2019, a Summit-ului UE, la care sunt aşteptaţi şefi de stat care vor ajunge prima dată cu avioanele la AIS.

Aeroportul Internaţional Sibiu este o principală poartă de intrare nu doar în judeţ, ci şi în Transilvania.