Afacerile lui Mugur Mihăescu, afectate de criza generată de coronavirus. Şi-a trimis angajaţii în şomaj tehnic. „Este o psihoză”

Actorul Mugur Mihăescu, care deţine mai multe baruri în Centrul Vechi al Capitalei, a declarat la România TV că şi-a trimis cei 50 de angajaţi în şomaj tehnic şi a fost nevoit să îngheţe ratele la bancă din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus. Cel cunoscut pentru rolul poliţistului Garcea din grupul umoristic "Vacanţa Mare", crede că avem de-a face cu o psihoză, o boală a ţărilor bogate".

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 11:16
Afacerile lui Mugur Mihăescu, afectate de criza generată de coronavirus. Şi-a trimis angajaţii în şomaj tehnic. „Este o psihoză”

Mugur Mihăescu a spus că odată cu închiderea resturantelor şi barurilor prin decretarea stării de urgenţă „nu doar patronii sunt afectaţi. Suntem afectaţi toţi. Nu există patron fără angajaţi şi nici angajat fără patroni”.

Actorul care deţine trei baruri în centrul vechi al Capitalei a precizat la România TV că şi-a trimis cei 50 de angajaţi în şomaj tehnic.

„Deciziile care ni s-au permis să le luăm: să intre oamenii în şomaj tehnic, noi să îngheţăm ratele la bancă, exact acele decizii care s-au luat peste tot în România”, a explicat Mihăescu.

Actorul Mugur Mihăescu, proprietar de pub-uri, avertizează că fără intervenţia guvernului multe dintre acestea vor intra în faliment

Mugur Mihăescu spune că „problema e că suntem o treime din populaţia planetei băgaţi în carantină. Această psihoză nu mi s-a părut normală.

„Ştiu că mor oameni şi ştiu că există această epidemie, dar când citeşti şi te uiţi ce s-a întâmplat şi în trecut. Şase milioane de milioane mor anual din cauza bolii pulmonare obstructive clasice. În 2016 a luat trei milioane de vieţi.

Este o psihoză. Este o boală a ţărilor bogate. Şi mă întreb la încheierea acestei epidemii care va fi numărul total de morţi nu al acestei epidemii, ci a epidemiei de după, generată de această psihoză, alimentată şi de televiziuni. N-am văzut în viaţa mea atâtea emisiuni în care să mi se prezinte doar cadavre şi slujbe”, a precizat Mihăescu.

Ministrul Muncii anunţă când se plătesc banii de şomaj tehnic