Afecţiuni care cresc riscul de disfuncţie erectilă

În cazul în care sunt frevente episoadele în care nu poate fi menținută erecția poate fi vorba despre o afecțiune ca disfuncția erectilă, care poate fi favorizată și de alte boli.

RomaniaTV.net
31 mai 2018, 09:37
Afecţiuni care cresc riscul de disfuncţie erectilă

Oricărui bărbat i s-a întâmplat, la un moment dat în viață, să nu poată să menţină erecţia. Dacă asemenea episoade se întâmplă frecvent, se poate vorbi despre o disfuncţie erectilă.

Ateroscleroză

Mulți dintre bărbații care suferă de ateroscleroză, boală care se manifestă prin îngroșarea vaselor de sânge, au disfuncții erectile. Astfel, presiunea sangvină de la nivelul penisului scade, deci bărbatul afectat nu mai poate menține o erecție completă.

Alzheimer

Mai multe boli neurologice, precum maladia Alzheimer, unele tumori ale creierului, cât și scleroza multiplă se numără printre cauzele impotenței.

Bărbații care au suferit un accident vascular cerebral sunt, de asemenea, predispuși la disfuncții erectile. Și cei care au suferit o intervenție chirurgicală la nivelul prostatei și al vezicii urinare pot experimenta astfel de probleme.

Citeşte şi Ghid complet despre disfuncţiile erectile. Ce trebuie să ştie toţi bărbaţii

Diabet

Aproape jumătate dintre bărbații diagnosticaţi cu diabet pot trece prin episoade de impotență, din cauză că boala afectează nervii care răspund de reflexul erectil. Aceşti pacienţi se pot confrunta cu scăderea fluxului sangvin la nivelul penisului, ceea ce poate duce la impotență. Și nivelul scăzut de testosteron și insuficiența renală pot afecta capacitatea unui bărbat de menține un act sexual.

Sfat

Pentru tratarea disfuncției, este nevoie de un consult medical amănunțit. Un rol important îl are partenera de cuplu, care trebuie să îi ofere tot sprijinul parenerului.

Stres și stări depresive

Înaintarea în vârstă este principala cauză a disfuncției erectile, dar mai există și factori de natură emoțională. Grijile cotidiene din ce în ce mai apăsătoare, stresul și stările depresive și cele de anxietate pot duce la astfel de episoade neplăcute în dormitor.

Doliul sau unele probleme în relația de cuplu pot declanșa problemele erectile. Oboseala accentuată poate îngroșa rândurile bărbaților care se confruntă cu impotența. De vină pot fi și unele afecțiuni.

Află cum poți rezolva disfuncția erectilă în doi AICI.