Afirmaţii SURPRINZĂTOARE: Un ministru îşi cere scuze pentru POLITICILE STUPIDE ale GUVERNULUI

Ministrul adjunct al Economiei din Rusia a generat o polemică, miercuri, după ce a publicat pe reţelele de socializare scuze pentru politicile "stupide" ale Guvernului, şi a afirmat că acestea vor afecta economia Rusiei.

06 aug. 2014, 18:14
Afirmaţii SURPRINZĂTOARE: Un ministru îşi cere scuze pentru POLITICILE STUPIDE ale GUVERNULUI

„Îmi cer scuze faţă de toată lumea pentru lucrurile stupide pe care le facem şi pentru promisiunile pe care nu le respectăm”, a scris adjunctul ministrului Economiei Serghei Beliakov, pe pagina sa de Facebook. „Lucrurile stupide” la care se referă sunt decizia de săptămâna aceasta de a transfera fondurile destinate plăţii pensiilor către alte scopuri, prelungind astfel un moratoriu de anul trecut, care permite ca o parte din banii destinaţi pensiilor viitoare să fie investiţi în economie. Această decizie a fost criticată ca fiind, de fapt, o încercare de a umple golurile din bugetul de stat în detrimentul pensionarilor.

Citeşte şi VICTOR PONTA, după valul de sinucideri: AMNISTIE pentru pensionarii care trebuie să dea bani înapoi statului

Preşedintele Vladimir Putin a negat însă faptul că fondurile ar fi fost confiscate, dar ministrul Finanţelor, Anton Siluanov, a declarat că banii au fost utilizaţi pentru măsuri de luptă contra crizei şi pentru dezvoltarea Crimeei, anexată de Rusia în martie.

Serghei Beliakov a spus că îi este „ruşine” pentru această decizie, care va fi „penalizantă pentru economie” şi înşelătoare, deoarece Guvernul a promis că nu va dura decât un an.