Află MOTIVUL îngrăşării, în funcţie de zona corpului mai grasă

Priveşte-te în oglindă şi observă care parte a corpului tău nu arată aşa cum ţi-ai dori, deşi ai încercat să slăbeşti. În funcţie de zona grasă a corpului tău, poţi afla motivul îngrăşării.

19 sept. 2015, 09:19
Află MOTIVUL îngrăşării, în funcţie de zona corpului mai grasă

Tipul 1 – Regimul alimentar inadecvat

Da, după cum bine știi, mâncatul în exces de alimente și zahăr duc la obezitate și este una dintre cele mai comune cauze ale obezității. Prin reducerea cantității de mâncare ingerată la o masă și prin exercițiu fizic de cel puțin 30 minute zilnic, poți avea parte de rezultate surprinzătoare. Medicii recomandă să se mănânce puțin și des, adică 5 mese pe zi – 3 principale (mic dejun, prânz și cină) și 2 gustări între mesele principale. Alimentele alese trebuie să corespundă cerințelor fizice depune de-a lungul zilei. Dacă ai un serviciu care implică munca la birou, renunță la alimentele care ar fi potrivite pentru cineva care depune mult efort fizic, scrie atlas-geografic.net.

Tipul 2 – Stomacul nervos

Citeşte şi Peste 20% din populaţia adultă a României, afectată de obezitate

Oamenii care au un „stomac nervos” consumă frecvent dulciuri, de ex. ciocolata, atunci când sunt supuși unor situații tensionate și pline de stres. Consumul de dulciuri în exces poate fi declanșat în stări de depresie, stres sau anxietate. Pentru a reduce și chiar opri consumul de dulciuri, este important să ne relaxăm, să încercăm să nu mai avem de-a face cu situații stresante. Treptat poți înlocui dulciurile artificiale cu dulciurile naturale – fructe – ca în final să renunți și la acestea, dezvățând corpul de nevoia de dulce.

Tipul 3 – Glutenul

Există posibilitatea să fii supraponderal și din cauza glutenului. Încearcă să renunți treptat la produsele care conțin gluten (grâu, orz, ovăz, secară) și să faci exerciții fizice. De asemenea, dacă ai un loc de muncă ce implică statul la birou, nu uita să te ridici la fiecare 60 de minute de pe scaun. În cazul în care ai diaree sau constipații destul de dese, te simți obosit tot timpul, analizele îți arată că nu ai suficiente vitamine și minerale în organism, du-te la un doctor să îți facă testul pentru sensibilitate la gluten.

Citeşte şi Atenţie la grăsimea de pe abdomen! Află de ce te poţi îmbolnăvi

Tipul 4 – Metabolism aterogenic

Cei care au depozite de grăsime pe abdomen posibil să aibă și probleme cu respirația. Se recomandă renunțatul la fumat, la consumul de alcool și la mâncăruri grase. Exercițiile cardio trebuie să facă parte din rutina ta zilnică, pe lângă cele pentru abdomen.

Tipul 5 – Circulația venoasă

Persoanele care au depuneri consistente de grăsime pe șolduri și picioare pot avea probleme cu circulația sângelui. Există posibilitatea să fie și un tip de supraponderabilitate moștenită sau să apară la femeile care au dus sarcina la termen. Urcatul scărilor și alergatul sunt eficiente pentru arderea grăsimilor în acest caz. De asemenea, se impune o vizită la doctor dacă sunt frecvente vasele de sânge sparte pe picioare.

Tipul 6 – Inactivitatea

Sedentarismul duce la obezitate și la alte probleme de sănătate. Această cauză este la fel de comună precum prima – regimul alimentar inadecvat. Încearcă să mergi mai mult pe jos, să nu mai stai cu orele în fața calculatorului și/sau a televizorului. Adoptă un câine – cu siguranță te va obliga să ieși din casă mai des și să faci mai multă mișcare.

Citeşte şi Cum calculezi câte calorii ai nevoie zilnic