Află răspunsul corect la întrebarea „De ce să te angajăm pe tine?”

Răspunsul la această întrebare îţi poate sabota şansele de a obţine postul dorit, aşa că fă-ţi temele şi evită răspunsurile previzibile!

RomaniaTV.net
09 iun. 2015, 13:01
Află răspunsul corect la întrebarea „De ce să te angajăm pe tine?”

Evită să repeţi informaţii pe care angajatorul le-a aflat deja despre tine parcurgând CV-ul. Cu siguranţă nu vei impresiona dacă spui că ai multă experienţă în domeniu, eşti sinceră şi conştiincioasă. Aşa sunt, probabil, majoritatea candidaţilor, cel puţin la nivel declarativ.

Statul pe scaun la birou scurtează viaţa, indiferent de câte exerciţii fizice facem zilnic

Iată 3 paşi care te vor ajuta să oferi un răspuns exclent:

1. CERCETEAZĂ CU ATENŢIE FIŞA POSTULUI ŞI ACTIVITATEA COMPANIEI

Documentează-te temeinic cu privire la firma în cadrul căreia urmează să lucrezi, află ce aşteptări poate avea angajatorul de la tine. Studiază cu atenţie care sunt calificările necesare pentru acest post din perspectiva companiei şi află dacă deţii vreun atu. Prezintă-te de parcă ai fi deja angajată şi arată cum te-ai încadra în ecuaţie, arată care îţi sunt punctele forte şi cum plănuieşti să acoperi zonele în care nu excelezi.

Carieră: 4 idei ca să-ţi termini repede treaba la birou

2. CE TE DIFERENŢIAZĂ DE CEILALŢI CANDIDAŢI?

Fie că este vorba de capacitatea de a face prezentări convingătoare sau că te pricepi la social media şi ai dovezi clare care arată că experienţa ta a făcut diferenţa în cadrul unor proiecte importante, important este să pui accentul pe acele aspecte pe care angajatorul le caută şi nu le găseşte cu uşurinţă.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.