Africa de Sud interzice vânzarea de alcool pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Africa de Sud a aplicat noi restricţii pentru a opri răspândirea epidemiei de coronavirus. Autorităţile au interzis vânzarea de alcool, iar purtea măştilor în aer liber este de acum obligatorie. De asemenea, a fost introdusă starea de asediu pe timpul nopţii. 

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 08:29
Africa de Sud interzice vânzarea de alcool pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a declarat că interzicerea vânzării alcoolului va diminua presiunea la care este supus sistemul de sănătate.

„În condiţiile în care ne îndreptăm de vârful infecţiilor, este esenţial să nu punem presiune pe spitalele şi clinile noastre pentru a trata afecţiunile asociate consumului de alcool”, a declarat Cyril Ramaphosa, conform The Guardian.

Aceasta este a doua oară în acest an când Africa de Sud interzice vânzarea de băuturi alcoolice. Medicii şi poliţiştii spun că interdicţia anterioară a dus la o scădere considerabilă a numărului de internări de urgenţă în spitale.

Africa de Sud a înregistrat 12.000 de infecţii cu noul coronavirus pe zi, fiind pe locul patru la nivel mondial după Statele Unite, Brazilia şi India.

De asemenea, preşedintele Africii de Sud a decis să reimpună stare de asediu pe timp de noapte, din ceea a ceea ce acestea numeşte „furtuna coronavirus” care a devenit „mai cumplită şi distrugătoare decât ce a am avut parte până acum”.

Nelu Tătaru, anunţ despre coronavirus. „Astăzi vor fi mai puţine cazuri, pentru că în weekend s-au făcut mai puţine teste”