Nelu Tătaru, anunţ despre coronavirus. „Astăzi vor fi mai puţine cazuri, pentru că în weekend s-au făcut mai puţine teste”

România va avea luni mai puţine noi cazuri de coronavirus decât în zilele precedente pentru că în week-end s-au făcut mai puţine teste, a declarat ministrul Sănătăţii. Nelu Tătaru efectuează astăzi o vizită la Galaţi, unul dintre cele mai mari focare de COVID-19 din ţară. 

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 07:42
Nelu Tătaru, anunţ despre coronavirus. „Astăzi vor fi mai puţine cazuri, pentru că în weekend s-au făcut mai puţine teste”

Nu mai puţin de 83 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Galaţi sunt infectate cu noul coronavirus.

„Nu luăm în calcul închiderea spitalului. În acest moment, judecăm fiecare secţie în parte, în măsura în care dezinfectăm acele secţii, le reasigurăm cu personalul necesar. Vom putea face un transfer de pacienţi dintr-o secţie în alta”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tăraru, replică pentru PSD: Niciodată un român nu a fost luat de pe stradă pentru un simplu strănut

Unitatea medicală preia şi pacienţi non-COVID, însă doar urgenţele. Secţiile de Chirurgie şi de Cardiologie au fost închise, notează Hotnews. Spitalul Județean din Galați este cel mai mare din sud-estul țării.

„Nu suntem într-un colaps medical. Avem 243 de persoane în Terapie Intensivă. Adresabilitate la unităţile de primi urgenţe este încă acceptabilă. Cei asimptomatici, mulţi dintre ei cu simptome uşoare, au solicitat externarea. Râmne ca gestionarea de la o zi la alta a numărului de cazuri şi în special cei cu simptomatologie critică şi severă vor aglomera la un moment dat secţiile de Terapie Intensivă”, a declarat Nelu Tătaru.  

Ludovic Orban: „Dacă nu luam măsuri, era PRĂPĂD”

Ministrul Sănătății a făcut un nou apel la români să respecte măsurile de protecție, pentru ca numărul de infecții să nu continue să crească.

Galați este unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din România în momentul de faţă. În ultima săptămână, la Galați au fost confirmate peste 200 de noi cazuri. În medie, creșterea a fost de 30 de cazuri noi pe zi.

Raed Arafat: „Undeva ne înecăm la mal”. Recomadările şefului DSU